Na Verudi ruski kapital i Vlaovic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U pulskom prvoligašu spremaju se velike stvari. Iducih dana trebalo bi se riješiti pitanje i sponzora i trenera prve momcadi koju trenutno vodi Valdi Šumberac. Po pitanju sponzora njegovo je porijeklo Rusija, a po pitanju trenera Slavonija, tocnije Goran Vlaovic.

Vijest da ce do kraja vikenda u pulskog nogometnog prvoligaša uci novi sponzor, koji bi potom imao jednu od glavnih uloga prilikom privatizacije, a koju je lansirao izvršni dopredsjednik Ivan Herak, zagolicala je maštu navijaca Istre 1961.

Kako to obicno biva u slicnim situacijama, krenula su razna nagadanja i spekulacije o kome bi se moglo raditi. Pozivi na nekoliko adresa samo su nagovijestili da se nešto krupno zaista i dogada, a dobar dio odgovora mogao bi biti poznat vec u srijedu kad se clanovi Uprave kluba s Verude trebaju sastati s ruskim poduzetnikom koji se zaljubio u Pulu i Istru i koji je voljan uložiti vlastiti novac u projekt izgradnje jakog pulskog kluba.

Da je ruski poduzetnik blizu ulaska u klub, svjedoci i podatak da je vec prisustvovao utakmicama Istre 1961 protiv Slaven Belupa u Kupu i prvenstvenom susretu u Zaprešicu.

Dakako, takvi se razgovori održavaju podalje od ociju javnosti i nije ih lako zakljuciti, no u Upravi pulskog kluba vlada veliki optimizam i svi su izgledi da bi Istra 1961 vec do kraja vikenda mogla dobiti strateškog partnera, uz cija bi sredstva potom krenula u izgradnju stabilnog kluba koji nece strahovati za prvoligaški život.

Paralelno s nastojanjem da se privuce strani kapital, u cemu pomažu i lokalni politicari, traje i potraga za "jakim igracem" na trenerskoj klupi. Za razliku od prokušanih trenerskih imena koja su se dosad spominjala, poput Loncarevica, Petkovica i Francica, sad je loptica prebacena na neafirmirana trenerska, ali dobro znana igracka imena. U prvi su plan tako izbili "vatreni", Goran Vlaovic, Robert Jarni i Mario Stanic.

Od njih je tek Jarni imao kracu trenersku epizodu u Hajduku, ali radi se o zvucnim imenima koja bi zasigurno privukla medijsku pažnju. Prvi favorit trenutno je Goran Vlaovic i upravo bi on mogao biti trener s kojim bi pulski prvoligaš krenuo u borbu za ostanak u prvoligaškom društvu. U utorak su Vlaovica kontaktirali predstavnici pulskog kluba i on je navodno zainteresiran. Vlaovic je usto i prvi izbor spomenutog Rusa.

No, sama pojava stranog kapitala zainteresiranog za ulazak u pulski klub nije naznaka boljih dana. Puno ce još toga u Istri 1961 trebati promijeniti u organizacijskom smislu da se ne bi ponovio primjer Hajduka, gdje je uloženo puno novca, ali bez adekvatnih rezultata.

Glavna prednost pulske price svakako je atraktivnost grada i Istre kao regije, ali i izvjestan završetak radova na gradskom stadionu "Aldo Drosina", koji je glavni mamac buducim sponzorima. Otvore li u Upravi pulskog kluba šampanjac iducih dana, znacit ce da je prvi kamen u izgradnji stabilnog nogometnog prvoligaša u Puli uspješno okoncan. Nakon toga na redu je rekonstrukcija Uprave i momcadi u zimskom prijelaznom roku.


Podijeli: Facebook Twiter