Na Verudeli se u subotu otvara klizalište

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon više od pet godina Pula će ponovno dobiti klizalište. Ovaj put bit će postavljeno na Verudeli, na malonogometnim terenima pod velikim šatorom. Svečano otvorenje, barem prema velikom natpisu na šatoru, najavljeno je 5. prosinca, no kako neslužbeno saznajemo, to će se dogoditi prije, vjerojatno već ove subote.

Informaciju da će Puljani, ali i ostali građani Istre dobiti klizalište, potvrdili su iz gradske uprave, izvijestivši nas da je Grad izdao dozvolu za klizalište te da je ondje već postavljen šator ispod kojeg su pripreme u punom jeku.

Po informacijama koje smo zasad uspjeli otkriti, cijena sata klizanja u dane vikenda poslije 16 sati bit će 25 kuna (deset kuna za klizaljke i 15 kuna za klizanje), a radnim danom bit će nešto niža, odnosno 20 kuna za sat vremena klizanja s unajmljenim klizaljkama.

Prioritet na ledu imat će organizirane grupe predškolskog i školskog obrazovanja, a potom i omladinski pogoni pulskih sportskih klubova, koji će klizati od 10 do 16 sati besplatno. Klizalište bi, prema prvim informacijama, trebalo biti na usluzi građanima sve do kraja veljače.

Konstrukcija klizališta je zgotovljena i jučer je počela izrada ledene plohe. Ako radovi budu nastavljeni prema očekivanjima, Puljani bi se mogli klizati već od subote, dok će se svečano otvorenje upriličiti za Svetog Nikolu, 6. prosinca.

Jučer smo se pri obilasku klizališta uvjerili da su pripremni radovi već pri kraju - oprema za stvaranje leda već je razvučena preko cijele plohe, stoga će se već danas početi lediti cijela površina. Također, spremne su i klizaljke za građane, a spremni su i organizatori za doček prvih klizača. Međutim, o detaljima poput onih hoće li klizalište biti grijano, hoće li imati glazbu ili pak popularnu diskokuglu iznad leda, jučer nismo uspjeli doznati jer, kako su nam rekli organizatori, pojedinosti još nisu utvrđene te će takve detalje i ostale informacije iznijeti na predstojećoj konferenciji za novinare, koja će se najvjerojatnije održati u petak.

Ravnatelj JU-a Pula Sport Mario Peruško rekao nam je samo da će klizalište biti otvoreno, no nije želio govoriti o detaljima prije nego što sve bude spremno za otvaranje. 

Malonogometna igrališta su, podsjetimo, u najmu Uljanik Standarda, koji ih je iznajmio Sportskom centru Tivoli, a koji ih je dodatno opremio posljednjih godinu dana te će u suradnji s Gradom organizirati klizalište za građane.

Na tim je terenima već jednom bilo klizalište, 2006. godine, i pokazalo se odličnom lokacijom budući da se nalazi izvan grada, buka neće biti problem, a ima i veliko parkiralište. (N. SOFTIĆ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter