Na Velom Vrhu se pripremaju za ugošćavanje Dinama

Pripreme travnatog terena na Velom Vrhu u punom su jeku
Pripreme travnatog terena na Velom Vrhu u punom su jeku

Manje od tjedan dana ostalo je do sportskog spektakla koji će se u utorak 20. rujna upriličiti na pulskom Velom Vrhu. Zahvaljujući podvigu lokalnog nogometnog kluba, NK Veli Vrh, jedinog člana županijskog ranga koji je ove godine izborio nastup u šesnaestinu finala Kupa Hrvatske, na igralištu Tivoli gostovat će državni prvak i sudionik Lige prvaka – zagrebački Dinamo.

Na Veli Vrh pa na Juventus

- Povijesna je to utakmica i velik uspjeh za naš klub. Igrači treniraju punom snagom, jako su motivirani, a svi jedva čekamo utorak. Izuzetna je čast ugostiti momčad koja nam dolazi neposredno nakon gostovanja u Lyonu i Rijeci, a tjedan dana prije utakmice s talijanskim velikanom Juventusom, ponosno napominje predsjednik kluba Klaudio Radola, koji se odmah po završetku susreta pretkola Kupa protiv trećeligaša Zagorca (2:0) bacio na zahtjevnu organizaciju nadolazeće utakmice s Dinamom.

- Zahvaljujemo Gradu Puli, Javnoj ustanovi Pula Sport i svim ostalim sponzorima koji su stali uz nas u organizaciji ovog događaja. Sastanak s ljudima iz Dinama prošao je u najboljem redu, održavamo kontakt i nastojimo podrediti uvjete svim zahtjevima. Za sad sve teče prema planu i dat ćemo sve od sebe da to bude fešta dostojna prigode, dodaje Radola.

U međuvremenu su u dogovoru s lokalnim vlastima i organima reda usuglašeni svi preduvjeti za sigurno odigravanje utakmice na lokalnom igralištu. Iz kluba su već naručili montažne tribine ukupnog kapaciteta 1.400 sjedećih mjesta koje će biti smještene iza oba gola, te lijevo od klupa za rezervne igrače, dok će već postojeća tribina biti proširena i predstavljat će VIP prostor za delegacije klubova i sponzore koji su pripomogli u organizaciji.

Fan-zona za posjetitelje

Ulaznice za ostale tribine već su u prodaji po cijeni od 40 kuna (ili 30 kuna za 300-tinjak stajaćih mjesta na igralištu s umjetnom travom) i mogu se kupiti u pizzeriji Tivoli, caffe baru Monte Grande i restoranu Gardelin na Velom Vrhu. Gledatelje koji žive u susjedstvu moli se da na utakmicu dođu pješice, dok će za ostale biti osiguran parking u okolici igrališta i u obližnjoj lučici Mandrač.

Posljednjih dana spominjalo se čak da će "siva eminencija" Dinama Zdravko Mamić pomoći Velovršanima u organizaciji utakmice, odnosno nabavci montažnih tribina. Galantan potez Mamića ne bi bio iznenađenje s obzirom da je upravo ranijih godina u prvim kolima Kupa Hrvatske na taj način pomagao županijskim klubovima koji su imali sreću izboriti kup utakmice s Dinamom. No, za sada se takva mogućnost prestala spominjati pa nije potvrđeno da bi Mamić mogao i povući takav potez.

Naravno, ne treba ni spominjati da sve osim uvjerljive pobjede zagrebačkih "modrih" spada u podvig Velovršana, ali kup natjecanje nerijetko u sebi krije velika iznenađenja. Uostalom, upravo je Dinamo bio sudionik jednog takvog kada je u malom Dugom Selu bio izbačen u ranoj fazi Kupa Hrvatske, a i u Opatiji se prije koju godinu nije najbolje proveo kada je, mnogi tvrde uz pomoć sudaca, jedva uspio izboriti prolazak u naredni krug nacionalnog Kupa. U svakom slučaju, dok utakmica ne počne, brojni Puljani koji su zainteresirani za ovaj susret, a još više pružanje podrške igračima Velog Vrha, nadaju se da će igrači trenera Sergeja Banovića žestokim otporom namučiti "modre", a (zašto ne?) i da bi Šistov, Sabadoš i društvo mogli barem na početku susreta uhvatiti na spavanju višestrukog državnog prvaka čije su misli usmjerene na Lyon, Rijeku i Juventus.

Ukoliko se tako nešto i ne dogodi to neće spriječiti spektakl na Velom Vrhu jer za posjetitelje se priprema fan-zona s glazbenim i tekućim sadržajima kako i priliči povijesnom dvoboju pa je jasno da će to biti prava nogometna fešta. (Dameo RAMIĆ-KOVAČIĆ i Goran ROJNIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter