Na Velom Vrhu pronadena bomba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Neeksplodirana bomba, vjerojatno iz Drugog svjetskog rata, pronadena je u srijedu kod nove zgrade škole na Velom Vrhu. Pronašli su je gradevinarci tijekom iskopa terena na mjestu gdje se gradi nova Osnovna škola Veli Vrh.

Na mjesto dogadaja policija je poslala patrolu radi osiguranja podrucja. Djelatnik protueksplozivnog sektora policije prvi je provjerio o kakvom se uredaju radi te se uvjerio da se radi upravo o bombi.

- Prema prvim informacijama, radi se o aviobombi iz Drugog svjetskog rata. Policija ce osigurati mjesto pronalaska i istražiti o kakvoj se bombi radi, a nakon toga slijedi vadenje i premještanje na sigurno mjesto za uništavanje, rekao je Marko Petkovic, nacelnik OKC-a PU istarske.



Jedan nam je vozac kamiona na mjestu dogadaja izjavio da je uocio bombu upravo dok je bager krcao zemlju na njegov kamion. Preciznije, on je prvo uocio neki sumnjivi objekt ispod lopate. Kazao je da je odmah nastala panika te da su nazvali policiju.

Jedan stariji mještanin je, nimalo se ne zacudivši vijesti da su iskopali bombu, podsjetio da je po Puli padalo puno bombi, a da ih više nije eksplodiralo.


Podijeli: Facebook Twiter