Na Velom Vrhu dogodine bowling, badminton i skvoš

Ilustracija
Ilustracija

Lokacija nogometnog igrališta na Velom Vrhu, popularnog Tivolija, u posljednje je vrijeme živnula. Zadnjih je godina, nakon što je podno igrališta izgrađen prvi pulski malonogometni teren s umjetnom travom, bila česta meta mnogobrojnih pulskih malonogometnih rekreativaca, a nedavno renoviran ugostiteljski objekt iznjedrio je jednu od trenutno najpopularnijih pizzerija u Puli.

No, investitorski trojac s Velog Vrha, Edo Ramić, Dino Zgrablić i Alen Maras, suvlasnici trgovačkog društva Sportski centar Tivoli, ne namjeravaju stati samo na tome, već Puljanima planiraju ponuditi istinski sportski centar s mnoštvom raznih sadržaja koji će okupljati još više Puljana, po mogućnosti cijele obitelji.

Sportski centar Tivoli d.o.o. dobio je pravo građenja na ovom području na 50 godina, a pulskim je GUP-om na toj lokaciji predviđena sportsko-rekreacijska zona kojoj je uvjet prilazna cesta. Upravo će nova cesta dodatno popularizirati Tivoli jer današnji ulaz/izlaz na Partizanski put, osim što je uzak, predstavlja veliku opasnost po sudionike u prometu.

Nedavno je stoga usuglašen dogovor između Grada Pule i suvlasnika SC-a Tivoli, koji će financirati izradu projekta prometnice koja od mosta prolazi usporedo sa željezničkom prugom do donjeg dijela budućeg sportskog kompleksa, na kojem se već naziru konture budućeg centra.

Na Tivoliju će se izgraditi igralište s umjetnom travom, veličine oko 45x45 metara, na kojem će se iscrtati dva malonogometna igrališta. Maras kaže da bi se zimi nad igralištem postavio balon.

- U objektu bismo, uz fitness dvoranu, opremili staze za bowling, badminton i skvoš, eventualno tenis, te ugostiteljski objekt, dodaje Maras.

- Ukupna investicija svega što smo zamislili iznosila bi oko 15 milijuna kuna. Prava cijena, naravno, znat će se nakon završetka, a radilo bi se po fazama i tek će nam projektne izmjene pokazati projekciju investicije. Vjerujemo da bi se igrališta mogla brzo izgraditi samo kad bi se uspješno realizirala prilazna cesta, s kojom bi projekt zaživio u sljedećih godinu dana, zaključuju iz Sportskog centra Tivoli. (Goran ROJNIĆ, snimio Manuel ANGELINI)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter