Na Veliku subotu uskršnja fritaja sa šparugama

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Od četvrtka do subote na pulskoj centralnoj tržnici održavat će se manifestacija pod nazivom "Uskršnja tržnica" u sklopu koje će posjetitelji na prostoru pored fontane i zgrade tržnice te dijelom na Trgu 1. svibnja moći uživati u bogatom programu. Tako će se u četvrtak i petak posjetiteljima tržnice predstaviti proizvođači autohtonih proizvoda i rukotvorina koji i inače sudjeluju na manifestacijama tržnice "Mirisi i okusi Istre" i "HandMade by Markat".

Subota donosi još više izlagača, zabavnih nota, gastronomskih užitaka te goste s varaždinske tržnice koji će u Puli gostovati s autohtonim proizvodima varaždinske tržnice. Tako će Puljani i njihovi gosti moći degustirati i kupiti proizvode OPG-a Presečkog koji donosi svoje bučino ulje, zatim Gladović licitare, proizvode od tjestenine Lambi, dok će udruga "Zraka sunca" predstaviti ljekovito bilje. Bit će tu i cvijeća s OPG-a Jagića te mliječnih proizvoda proizvođača Bohnec. Centralno događanje održat će se od 10 sati kada će glavni kuhar Budimir Žižović - Žižo i gastro tim Rock Caffea, početi pripremati već tradicionalnu Uskršnju fritaju. Prve porcije fritaje, koja će se pripremiti od čak dvije tisuće jaja, 20 kilograma šparuga i pet kila luka škalonje, bit će gotove oko 10.30 sati. Pripremit će se, kako doznajemo, oko 800 porcija i degutacija će biti besplatna. Za glazbenu kulisu pobrinut će se popularni Serđo Valić s pratećim bendom.

Inače, Uskršnju fritaju organizira Agencija Avenue uz pokrovitelje Tržnicu d.o.o. Pula, Turističku zajednicu Pule i Grad Pulu. Program tijekom sva tri dana trajat će od 9 do 13 sati.

Radno vrijeme za blagdane

U nedjelju, na sam Uskrs, pulska centralna tržnica neće raditi, dok će 6. travnja, odnosno na Uskršnji ponedjeljak zgrada tržnici biti otvorena skraćenom, nedjeljnom radnom vremenu, odnosno radit će od sedam do 12 sati. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter