Na Valkanama i Bijeci dvodnevno natjecanje spasilaca

Natjecanje je okupilo 40-ak spasilaca s područja južne Istre
Natjecanje je okupilo 40-ak spasilaca s područja južne Istre

U organizaciji Istarskog spasilačkog kluba Boškarini jučer je na kupalištu Valkane počelo dvodnevno natjecanje spasilaca koje je okupilo 40-ak spasilaca s područja južne Istre. Radi se o natjecanju na kojem spasioci s plaža odmjeravaju snage i testiraju fizičku spremu.

- Natjecanje se održava na sredini turističke sezone i zapravo je dobro provjeriti gdje smo i jesmo li spremni. Također, natjecanje posluži za razmjenu dosadašnjih iskustava i razgovora o tome što eventualno treba poboljšati, veli nam jedan od spasilaca koji je među prvima otplivao 200 metara, što je zapravo bio početak natjecanja na Valkanama. Konačni cilj nije doći prvi, već dati sve od sebe i sudjelovati u timskom radu.

Okupile su se spasilačke službe Arenaturista, Medulina i Pule, a natjecali su se u disciplini 200 metara pojedinačno u muškoj i ženskoj konkurenciji te u mješovitoj štafeti. Na kraju natjecanja dojam je bio pozitivan, spasioci, i muški i ženski, bili su zadovoljni svojim rezultatima te su zadovoljno komentirali da je ovakva manifestacija pun pogodak, a sve da bi ljudi kojima će eventualni trebati njihova pomoć bili sigurniji.   

Drugi dio natjecanja održat će se večeras na medulinskoj plaži Bijeca, i to u disciplini "beach flag" u kojoj će spasioci imali priliku istaknuti se kao spretni trkači. Održavanje natjecanja omogućeno je uz pomoć Crvenog križa Istarske županije, Arenaturista i Općine Medulin. (N. SOFTIĆ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter