Na UZV srca cekalo se više od 9 mjeseci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što smo objavili vijest da je cekanje na ultrazvuk srca u pulskoj bolnici s tri i pol mjeseca u rujnu svedeno na mjesec dana javio nam se Puljanin Giorgio Frankovic, koji se za navedenu pretragu narucio u listopadu prošle godine, a obavio ju je tek sredinom srpnja.

Frankovic naglašava da na pretragu nije cekao tri i pol mjeseca, kako su nam rekli u bolnici da se cekalo ranije, vec više od devet mjeseci.

U bolnici su nam odgovorili da se na UZV srca cekalo duže ako se obavljao kontrolni pregled koji se narucuje u odredenim vremenskim razmacima, primjerice svakih šest, devet ili 12 mjeseci. Medutim, ovom je pacijentu trebao prvi pregled. Srecom sada se cekanje doista svelo na mjesec dana.

Ono što je Frankovica posebno iznerviralo je cinjenica da je na pretragu došao u 7 sati, nakon 15 minuta bio je gotov, i sve do 8 sati nitko drugi nije pregledan, niti je ikoga bilo od pacijenata.

- Namjerno sam ostao sjediti u cekaonici i pricekao do 8 sati. U meduvremenu nitko nije bio pregledan ultrazvukom. Doktor i sestra su otišli, pacijenata nije bilo. Ja sam, dakle, morao mjesecima cekati na pretragu koju je lijecnik obavio za desetak minuta, ogorceno je ispricao te dodao da se dugo vremena uopce ne obavljaju pretrage. Doduše, ne znamo je li razlog izostanku pretraga od 7.15 do 8 sati to što pacijenti nisu uopce naruceni ili su možda bili naruceni pa nisu došli, što se takoder cesto dogada te termini propadaju.

Pacijentu je bio potreban i holter na koji se ceka 3,5 mjeseci, što je opet krace nego prije. Naime, Frankovic nas je upozorio da je na holter upisan krajem studenog, a prijavio se u svibnju. Zbog toga se iznova obratio bolnici da ga upišu i javio nam da su mu holter stavili odmah - jucer. (J. ORLIC)


Podijeli: Facebook Twiter