Na užetu preko Kanjona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom proteklog vikenda nekoliko stotina gostiju isprobalo je prijelaz na užetu (tzv. tirolsku prijecnicu) preko Kanjona na Verudeli, a interes je bio toliki da su se stvarale kolone znatiželjnika koji su se željeli okušati u ovom adrenalinskom izazovu.

Radi se zapravo o horizontalno postavljenom užetu (ili celicnoj sajli) pomocu kojeg se uz koloture i speleološki ili alpinisticki pojas može kretati preko rijeka, provalija i slicnih prepreka.

Ovaj, kako su ga nazvali, "Vikend s drugacijim pogledom na svijet" prvi put su zajednicki organizirali Speleološka udruga Pula i Arenaturist. Želja im je bila iznenaditi gradane Pule i njihove goste, a povod je bio Dan planeta Zemlje, koji se obilježava 22. travnja.

- Puljani su stvarno lijepo prihvatili ovu inicijativu i odazvali se adrenaliskom izazovu. Cak su i gosti iz okolnih hotela bili ugodno iznenadeni, rekao nam je predsjednik Speleološke udruge Matej Mirkac.

Nizozemski turisti koji su u šetnji naišli na ovu jedinstvenu atrakciju komentirali su da je to jedino što se u ovom periodu dogada na Verudeli i spremno isprobali ono što i Puljani imaju rijetko priliku vidjeti i probati.

Zanimljivo je spomenuti da je prijelaz bio besplatan i nije bilo dobne granice pa su i brojna djeca prelazila na ovaj nacin preko Kanjona.

Inace, sudjelovanjem u organizaciji obilježavanja Dana planeta Zemlje Arenaturist je želio gradanima i turistima pokazati ljepote južne Istre, kao i mogucnosti koje ona pruža za aktivan godišnji odmor tokom cijele godine.


Podijeli: Facebook Twiter