Na uvjetnu slobodu izlaze Norac, Sulic i Petrac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Povjerenstvo za uvjetni otpust, koje je odlucilo uvjetno pustiti na slobodu bivšeg generala Mirka Norca, osudenog zbog ratnog zlocina, odlucilo je uvažiti molbu za puštanjem na slobodu bivšeg direktora "Croatiabusa" Leona Sulica te, po pisanju nekih medija, i Hrvoja Petraca.

Sulicev odvjetnik Dragutin Kasapovic rekao je Hini da neslužbeno ima informaciju da je njegovom branjeniku odobren uvjetni otpust, ali ceka službenu odluku. Sulic je zbog gospodarskog kriminala u "Croatiabusu" teškog 15,5 milijuna kuna 2007. osuden na kaznu od sedam godina zatvora, koju mu je kasnije Vrhovni sud smanjio na pet godina. U travnju ove godine nepravomocno je osuden na dvije godine zatvora jer se raznim malverzacijama na štetu "Croatiabusa" domogao stana vrijednog više od 589 tisuca kuna.

Prema pisanju medija, uvjetni otpust odobren je i Hrvoju Petracu, ali se potvrdu te informacije nije moglo dobiti od Ministarstva pravosuda ni njegovog odvjetnika Velimira Došena. Petrac, koji je bio u bijegu više od godine dana, osuden je na kaznu od sedam i pol godina zatvora zbog otmice sina umirovljenoga generala Vladimira Zagorca i iznude novomarofskoga poduzetnika Miroslava Matkuna, koja mu istjece u ožujku 2013.

Petrac je kaznu služio u brojnim zatvorima, a u lepoglavskoj kaznionici je suprotno zatvorskim pravilima uživao razne pogodnosti na koje nije imao pravo zbog cega su bivši upravitelj zatvora u Lepoglavi Stjepan Loparic i njegov pomocnik Neven Putar nepravomocno osudeni na 20, odnosno 14 mjeseci zatvora. Petrac je svjedocio na sudenju Vladimiru Zagorcu koji je osuden u slucaju "Dragulji". Pricu o kradi dragulja Petrac je prvi spomenuo na sudenju za otmicu tada maloljetnog Zagorceva sina.

Norac, Petrac i Sulic navodno bi na uvjetnu slobodu trebali biti pušteni 25. studenoga. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter