Na umaškom reliju 120 oldtajmera

Radovi Eugena Varzića u grožnjanskom Fonticusu (Slađan Dragojević)
Radovi Eugena Varzića u grožnjanskom Fonticusu (Slađan Dragojević)

Niti jako grmljavinsko nevrijeme nije spriječilo održavanje dvodnevnog tradicionalnog Međunarodnog oldtimer rallyja koji je u Umagu već osmu godinu zaredom organizirao Oldtimer klub "Eppur si muove".

Iako je zbog loše vremenske prognoze učešće otkazalo 50-ak posada, ipak je na kraju sudjelovalo 120 starodobnih vozila sa 195 članova posada iz Italije, Austrije, Njemačke, Slovenije, Srbije, BiH te iz brojnih hrvatskih gradova. Kolona vrlo rijetkih predratnih i poslijeratnih vozila oduševila je i mnogobrojne turiste na umaškoj rivijeri. Popodne, obasjana suncem, putujuća "arheologija" prodefilirala je Novigradom, Aquaparkom Istralandia, Brtoniglom, Bujama, do Kanegre gdje je održana završna večera.

- Najstarije vozilo susreta bio je američki Hupmobile iz 1921. godine, a slijede malo mlađi Buick iz 1936., Ford A iz 1932., Chevrolet iz 1934., Morris Cowley iz 1930, čak devet modela Mercedesa od 1950. do 1970., po tri primjerka Corvette iz 1969. i američkog Lincolna iz 1965. te mnogi drugi vrlo rijetki i vrhunski restaurirani automobili, kaže predsjednik organizacijskog odbora relija Milan Vukšić. (D. P.)


Podijeli: Facebook Twiter