Na "Ulici" ce nastupiti 132 ekipe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trideset godina trajao je rekord od 117 prijavljenih ekipa na "Ulici", a kad je on lani napokon bio srušen, mislilo se da ce se opet trebati poprilicno cekati dok se ljestvica ne podigne na višu razinu. Tome je u prilog išla i sveopca recesija koja vlada u društvu pa premda 400 kuna kotizacije nije svota zbog koje bi netko odustao od nastupa, teško je bilo sa sigurnošcu reci da ce se u Domu sportova "Mate Parlov" ove godine pojaviti onoliko ekipa koliko nastupa tenisaca na jednom Grand Slamu.

Potvrda takvog razmišljanja mogla se dobiti i u nedjeljno vecer kad se u bubnju nalazilo samo 55 prijavljenih ekipa, no onda je još jednom do izražaja došla poslovicna nonšalantnost ovdašnjih ljudi. U ponedjeljak su se tako za nastup prijavile 32 ekipe, da bi dan kasnije to ucinili predstavnici još 41 haklerske družine, cime se stiglo do brojke od 128. No, tu još nije bio kraj i pred samo izvlacenje stigle su još cetiri prijave, cime je broj ekipa koje ce nastupiti na 22. izdanju malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2010 - Suzuki Motortech" stigao do 132, cemu se nisu mogli nadati niti najveci optimisti.



Izvlacenje, koje je veceras održano u Pietas Juliji, nekom je donijelo više srece, a nekom manje. Na ovakvim se turnirima nikad ne zna iza kojeg se imena krije "plutajuca mina", pa je samim tim i nezahvalno nešto prognozirati dok se turnir ne zahukta, no nositelji u prvom kolu nisu za protivnika dobili niti jedno "zvucno" ime, no vec bi u drugom kolu branitelji naslova TNT Pizzeria Matteo Malinska mogli imati problema, jer bi im ono moglo donijeti ogled s rovinjskom Torcidom, cetvrtfinalistom iz 2007. godine.

Igrat ce se i cetiri susreta pretkola, a vec ce tamo jedna kvalitetna ekipa okoncati svoj nastup, jer se susrecu Axe Pula i višnjanska Pizzeria Al ritrovo. Od zanimljivih ogleda prvog kola vrijedi izdvojiti susrete pobjednika iz 2008. godine, porecke Vita Leve Elektrometal i Maling Labina te Novog naselja Pazin i MNK Histrie Oprtalj, dok bi svojevrsna poslastica trebao biti sraz lanjskog cetvrtfinalista SFC Nozi bara i Socijalnog problema, ekipe koja je isti doseg ostvarila 2007. godine. (I. CEROVAC, snimio D. ŠTIFANIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter