Na ulazu u grad deponij građevinskog otpada

Lokacija na Mandraču na ulazu u grad (M. ANGELINI)
Lokacija na Mandraču na ulazu u grad (M. ANGELINI)

Unatoč tome što se približava turistička sezona i što se turistički djelatnici trude ušminkati svoje objekte, u Puli su u tijeku brojni građevinski radovi koji će u sezoni turistima i građanima donijeti brojne probleme. No, osim prometnih gužvi, građevinski radovi već sada uzrokuju neke druge probleme, one estetske prirode.

Tako se, naime, već duže vrijeme na jednom od ulaza u grad, onom s Velog Vrha Ulicom 119. brigade, preko puta željezničke stanice, odlaže građevinski otpad.

Od gradskog Odsjeka za informiranje saznali smo, pak, da je riječ o zemljištu koje se nalazi uz Ulicu 119. brigade, na Mandraču, a koje je u vlasništvu Republike Hrvatske. Gradu Puli dodijelila ga je Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) te na njemu odobrila privremeno korištenje te površine za potrebe organizacije prometa u mirovanju, odnosno parkirališta.

- U sklopu izgradnje fekalne i oborinske kanalizacije i uređenja prometnice u Flaciusovoj i Ulici Riva, izvođaču radova, zagrebačkom Viaduktu d.d., omogućeno je korištenje navedene lokacije za odlaganje viška materijala uz ispunjavanje određenih uvjeta, piše u odgovoru Grada, koji je prije odobrenja za odlaganjem, da bi osigurao ispunjenje uvjeta, zatražio izradu prijedloga uređenja površine kojim su točno određene količine i vrsta materijala, te način odlaganja.

Stoga će Viadukt po okončanju radova dostaviti geodetski snimak stanja, a ukoliko se pregledom lokacije utvrde bilo kakve nepravilnosti, izvođač će ih morati odmah ukloniti o svom trošku te površinu urediti. (S. Z. T., G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter