Na tursko-sirijskoj granici ubijeno 16 osoba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U eksplozijama dva automobila bombe na položaju pobunjenika na granici Sirije s Turskom u ponedjeljak je ubijeno najmanje 16 osoba nakon čega je granica zatvorena, rekli su aktivisti i borci sirijske oporbe.

Granični prijelaz Bab al-Hawa drži pobunjenički savez naziva Islamska fronta, koji se bori sa skupinom Islamska država Irak i Levant (ISIL), manjom, ali moćnom podružnicom al-Kaide čija su osnova strani borci.

Još nije poznato tko je postavio bombe. Napad se dogodio nekoliko dana nakon što je automobil bomba ubio 26 osoba u istočnom sirijskom gradu Jarablusu, za što aktivisti okrivljuju ISIL.

Sirijski pobunjenici u Bab al-Hawi u sjeverozapadnoj pokrajini Idlib su rekli da je granica sada zatvorena s turske strane. Sirijski aktivisti u Bab al-Hawi su rekli da su dva automobila bombe eksplodirala u razmaku od 10 minuta.

Ured guvernera susjedne turske pokrajine Hatay priopćio je da se na sirijskoj strani dogodila eksplozija. Glasnogovornik ureda Cahit Dogan je rekao da nema izvješća o štetama ili ozlijeđenima na turskoj strani.

Više od 1.000 pobunjenika poginulo je u posljednja tri tjedna u sukobima suprotstavljenih pobunjeničkih skupina koji su oslabili gotovo trogodišnju kampanju za svrgavanje predsjednika Bašara al-Asada.

Sirijski opservatorij za ljudska prava priopćio je da su najmanje šestorica poginulih u bombaškom napadu u ponedjeljak islamistički borci. Opservatorij je priopćio da su ostali poginuli vjerojatno civili i da je još 20 osoba ranjeno u eksplozijama. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter