Na turističkim gradilištima posao za 700 građevinara

Radovi na Svetom Nikoli u Poreču u punom zamahu (J. PREKALJ)
Radovi na Svetom Nikoli u Poreču u punom zamahu (J. PREKALJ)

Diljem Istre neveliko se kopa, ruši i gradi, točnije nanovo se uređuju turistički kapaciteti kako bi neki od njih mogli primiti prve goste već za Uskrs. U potpunosti se rekonstruiraju dva velika hotela, dio jednog apartmanskog naselja i naselje vila, jedna depandansa hotela te jedna plaža, a uređuje se i novi hostel. Na tim projektima, vrijednim oko 600 milijuna kuna, posao je našlo više od 700 građevinskih radnika.

Najveće je gradilište definitivno Poreč gdje tvrtka Riviera Adria, koja posluje u sklopu grupacije Valamar, iz temelja obnavlja čak tri svoja objekta: hotel Zagreb i hostel Papalinnu (nekadašnju zgradu uprave) u gradu te vile i depandansu Miramare na otoku Sveti Nikola. Dnevno na sva tri gradilišta, otvorena još u listopadu, radi čak 450 građevinskih radnika. Riviera Adria u 2014. i 2015. namjerava uložiti čak 265 milijuna kuna, od čega većinu, oko 190 milijuna kuna, na kompletnu obnovu svih kapaciteta na Svetom Nikoli.

Veliko gradilište postao je i medulinski hotel Belvedere čija će obnova pulsku hotelijersku kuću Arenaturist stajati 125 milijuna kuna. Trenutno čak 140 radnika ruši pregradne zidove i unutarnje konstrukcije ovog velikog hotela. Već se postavljaju novi zidovi budućih 428 soba koje će dobiti četiri zvjezdice, moderni namještaj i opremu.

Umaški Istraturist počeo je s obnovom ogromnog apartmanskog naselja Polynesia gdje će ove godine preurediti 170 apartmanskih jedinica s 340 kreveta uz glavnu prometnicu prema moru. Riječ je o prvoj fazi obnove ovog naselja, a ona će Istraturist - uz ulaganje u kamp Park Umag koji će dobiti dva nova sanitarna čvora te nove luksuzne mobilne kućice - stajati 93 milijuna kuna, saznajemo od Arlen Brozić iz te tvrtke. (Piše Barbara BAN; snimila Jelena PREKALJ)

VIŠE O OVOJ TEMI ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter