Na triježnjenju u policiji završila dva Umažanina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedna je osoba poginula, jedna je teško, a šest ih je lakše ozlijedeno u prometnim nesrecama koje su se tijekom proteklog vikenda dogodile na istarskim cestama. Policija je od petka do nedjelje evidentirala ukupno 14 nesreca.

Kontrolom 452 vozila utvrdila je 246 prometnih prekršaja od cega je 74 pocinjeno prebrzom vožnjom, 39 nepropisnim pretjecanjem, 26 vožnjom pod utjecajem alkohola, 10 vožnjom neregistriranih vozila, 44 nekorištenjem pojasa, a tri su prekršaja pocinjena nekorištenjem zaštitne kacige. Iz prometa je iskljuceno 28 vozaca i 11 vozila.

U nedjelju su u sitnim nocnim i jutarnjim satima na umaškom podrucju policajci detektirali dvojicu pijanih vozaca. Tako je oko ponoc i pol u nadzoru prometa u Savudrijskoj ulici alkotestiran 19-godišnji P. D. iz Umaga koji je bio za upravljacem opela. Buduci da je utvrdeno da je upravljao pod utjecajem 1,3 promila alkohola, mladic je noc proveo u policijskoj postaji na triježnjenju.

Šest sati kasnije na lokalnoj cesti kod naselja Murine dogodila se prometna nesreca koju je izazvao 45-godišnji Umažanin S. K. za kojeg se ispostavilo da je bio pod utjecajem alkohola.

Policija je utvrdila da je 45-godišnjak upravljajuci citroenom, iako je u organizmu imao alkohola (1,7 g/kg), kod naselja Murine prešao na lijevu stranu kolnika te bocnom stranom vozila udario u lijevu bocnu stranu mercedesa, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 50-godišnji K. I. iz Vukovara.

Buduci da je S. K. pokazivao namjeru da dalje upravlja vozilom, policija ga je, sukladno prekršajnom zakonu, smjestila u posebne prostorije umaške postaje do otrežnjenja.


Podijeli: Facebook Twiter