Na trajektu "Marko Polo" oštećeno 66 vozila

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ukupno 66 vozila, od kojih su 44 osobna, 15 kamiona i sedam autobusa, oštećeno je na trajektu "Marko Polo" tijekom plovidbe iz talijanske Ancone prema Splitu u noći sa srijede na četvrtak po jakom jugoistočnom vjetru i udarima valova, što je izazivalo ljuljane broda, doznaje se danas od lučkog kapetana splitske Lučke kapetanije Borisa Matošića.

"Riječ je o ogrebotinama, razbijenim staklima ili ulegnućima na vozilima, a štetu će namiriti osiguravateljska kuća iz Engleske kod koje je trajekt "Marko Polo" osiguran", rekao je kapetan Matošić za Hinu.

Nakon jučerašnjeg uplovljavanja u splitsku gradsku luku, koje je zbog nevremena kasnilo tri i pol sata, trajekt "Marko Polo" je, po riječima kapetana Matošića, detaljno pregledan i ustanovljeno je da nema nikakvih nedostataka te je sinoć u 21 sat iz splitske luke isplovio prema Anconi.

Na pitanje je li trajekt "Marko Polo", s obzirom na nevrijeme koje je vladalo na Jadranu, trebao isplovljavati iz luke u Anconi, kapetan Matošić je kazao da takvu odluku donosi zapovjednik broda.

Kako je sinoć priopćeno iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture RH, na trajektu "Marko Polo" bilo je 758 putnika te sedam autobusa, 16 kamiona, dva kombija, 92 osobna vozila i dva motocikla. Lakše je ozlijeđeno pet putnika.

Istragu o nezgodi proveli su inspektori Lučke kapetanije Split, a brod, putnike i vozila osigurava PTI Club Nord of England iz New Castlea te će svima biti nadoknađena utvrđena šteta nastala tijekom putovanja, naveli su iz Ministarstva. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter