Na tinjanskom sajmu pršuta partner iz Španjolske

S lanjskog sajma pršuta (M. ANGELINI)
S lanjskog sajma pršuta (M. ANGELINI)

Općina Tinjan pokrenut će ciljane izmjene i dopune općinskog prostornog plana te izmjene granica izgrađenih i neizgrađenih građevinskih područja ili zona posebne namjene, odlučilo je tinjansko vijeće. U izmjene razvojnih planova se kreće kako bi se potaklo formiranje novih poslovnih, turističkih i sportskih zona te korigiralo veličinu postojećih, pojasnio je Mladen Rajko dodavši da od zainteresiranih poslovnih subjekata koji budu tražili izmjene očekuje sudjelovanje u financiranju donošenja dokumenata.

Nakon što su oporbeni vijećnici lanjske godine prozivali općinsku vlast za netransparentnost u organizaciji Internacionalnog sajma pršuta ove je godine načelnik Mladen Rajko odlučio predati vijećnicima odluku o tome tko će biti organizator najveće općinske manifestacije. Između dviju ponuđenih opcija jednoglasno je odabrana tinjanska javno-privatna tvrtka Cerot, dok je odbačena ponuda Radijske istarske mreže. Partner sajma ove godine dolazi iz španjolskog grada Jerez de los Caballeros iz regije Badajoz s kojima će Tinjanci potpisati povelju o prijateljstvu.

Zbog učestalih prometnih nesreća s najtežim posljedicama na prilazima Tinjanu općinsko je vijeće odlučilo zahtijevati od Hrvatskih cesta da odgovarajućim prometnim rješenjima saniraju kritična mjesta. Vijećnici prioritetnim smatraju urediti treću traku na istočnom ulazu u Tinjan, zatim urediti skretanje za Kringu, pa skretanje za Muntrilj, zatim zapadni ulaz u Tinjan te konačno skretanje za Butore. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter