Na Terraneu i My Bloody Valentine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kultna britanska indie rock grupa My Bloody Valentine, američka reperica Azealia Banks te američki bend Calexico neki su od izvođača koji će ove godine nastupiti na trećem Terraneu, glazbenom festivalu na otvorenom, koji će se u bivšoj vojarni Bribirskih knezova u Šibeniku održati od 7. do 9. kolovoza. 

Na trećem Terraneu, koji je u prethodna dva izdanja doveo 50.000 posjetitelja i više od 220 izvođača, organizatori najavljuju i nastup kalifornijskog rock dua The Bots, Postolara Trippera i Kawasaki 3p iz Hrvatske te bendova iz regije Svi na pod! (Srbija) i Icarus Down (Slovenija). 

Uskoro će biti objavljena i nova imena kojima bi Terraneo trebao potvrditi status jednog od najiščekivanijih ljetnih festivala u regiji. 

Jedna od glavnih glazbenih poslastica My Bloody Valentine izuzetno je cijenjen sastav, koji je odigrao ključnu ulogu u razvoju indie rocka posljednjih četvrt stoljeća. I danas ga predvodi gitarističko-vokalni dvojac Kevin Shields i Bilinda Butcher, a nedavno su, nakon 22 godine stanke, objavili novi album "m b v". 

Azealia Banks, mlada reperica iz Harlema, 2011. bila je na vrhu NME "Cool liste", bend Calexico poznat je po stilskoj mješavini tradicionalne latinskoameričke glazbe, countryja, jazza pedesetih i šezdesetih te indie rocka, dok se kalifornijski rock duo The Bots opisuje kao mješavina White Stripesa i Black Keysa. 

Uz njih, nastupit će i sedmeročlani zadarski bend Postolar Tripper poznat po urnebesu živih svirki te zagrebački punk sastav Kawasaki 3p, osvajač Porina za najbolji album alternativne glazbe. 

Glazbeni sastav Svi na pod! dolazi kao predstavnik nove srpske scene, dok slovenski Icarus Down organizatori najavljuju kao mješavinu alternativnog rocka, post-rocka, emoa, hardcorea i grungea. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter