Na telefonskoj sjednici interpelacija i socijala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sjednica Vlade odgođena je u četvrtak zbog izvanrednih obveza premijera Tihomira Oreškovića, i održana je telefonska sjednica na kojoj su teme bile interpelacija o radu Ministarstva kulture i Zakon o socijalnoj službi, rečeno je novinarima u Vladi, uz napomenu da to nije ništa neobično i već se događalo.

Telefonska sjednica bila je o dvije točke dnevnog reda -Interpelaciji o radu Ministarstva kulture i prijedlogu amandmana Vlade na Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o socijalnoj skrbi.

U Vladi ističu da nema nikakvih poslovničkih prepreka za odgađanje sjednice i da se točke koje se danas nisu morale razmatrati, prebace na sljedeću sjednicu.

Točke koje su se zbog zakonskih razloga morale razmatrati su odrađene, dodaju u Vladi.

- Nije neobično da se sjednica Vlade odgodi, što se već i događalo - rečeno je novinarima.

U Vladi nisu željeli precizirati je li današnja sjednica, koja je trebala početi u 14 sati, odgođena zbog privatnih ili službenih obveza premijera Oreškovića.

I ministar prometa Oleg Butković izlazeći iz Banskih dvora rekao je da je sjednica Vlade odgođena, odnosno da su telefonski odrađene dvije točke dnevnog reda.

- Nije bilo nikakve panika zbog toga, vjerojatno premijer ima nekih neodgodivih obaveza - izjavio je Butković.

To je u prolazu potvrdio i ministar turizma Anton Kliman.

Upitan kako gleda na neizdavanje obveznica zbog političke situacije s obzirom na potrebna restrukturiranja u njegovom resoru, Butković je rekao da to što prije treba riješiti. Izrazio je uvjerenost da će se u nadolazećem vremenu to riješiti.

Na upit kako funkcionirana Vlada nakon jučerašnje zajedničke kave premijera s dvojicom potpredsjednika Vlade, Tomislavom Karamarkom i Božom Petrovom, Butković je rekao da nije bio na toj kavi i o tome ne može govoriti, a da nije bilo ni reakcija s obzirom da nije održana sjednica Vlade.

Potredsjednik Vlade Božo Petrov izašao je iz Banskih dvora, no novinarima nije želio dati izjavu, niti odgovarati na upit o odgodi Vladine sjednice, kao ni o jučerašnjoj kavi s premijerom Oreškovićem i prvim potpredsjednikom Vlade Tomislavom Karamarkom.

Premijer Tihomir Orešković napustio je "zbog neodgodive obveze" Banske dvore u pratnji osiguranja neposredno prije zakazanog početka Vladine sjednice, a svi ministri osim Predraga Šustara navodno su ostali u zgradi Vlade.

Nakon Oreškovićeva odlaska, iz Vladina ureda za odnose s javnošću priopćeno je da će se poslijepodne održati telefonska sjednica s koje će biti objavljeno priopćenje.

Ministar turizma Anton Kliman, dolazeći u Banske dvore, novinarima je rekao da ne zna zašto je odgođena sjednica, a ministar pravosuđa Ante Šprlje nije želio dati izjavu novinarima. (H)


Podijeli: Facebook Twiter