Na Sveučilištu slobodno 158 mjesta bez školarine

Sveučilište Jurja Dobrile (M. ANGELINI)
Sveučilište Jurja Dobrile (M. ANGELINI)

Nakon ljetnog upisnog roka na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli upisao se 491 redovan student te 65 izvanrednih, a ukupno je bilo na raspolaganju 1.069 mjesta. Time je ostalo slobodno 158 mjesta za studiranje na teret Ministarstva. Popunjeno je time 75 posto kvote za redovite studente, brucošima interesantnije jer se za njih ne plaća školarina, a podbacile su kvote za izvanredne studije koje su popunjene samo 15 posto, a upisuju ih uglavnom zaposlene osobe.

Popunjena su mjesta za redovne studente za smjerove financijski menadžment, marketinško upravljanje, menadžment i poduzetništvo i turizam na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" te za dvopredmetni studij hrvatskog jezika i književnosti s Odjela za humanističke znanosti. Samo po jedno mjesto ostalo je slobodno i na jednopredmetnom studiju hrvatskog jezika i književnosti, na dvopredmetnom hrvatski i talijanski jezik, povijesti i latinskom jeziku, no na ovim su smjerovima kvote male, oko šest studenata, pa ih nije bilo teško popuniti.

Samo se još jedan brucoš može upisati na studij znanosti o moru, gdje primaju 15 brucoša. Najmanji je interes bio za dislocirani studij turizma u Umagu, gdje se nije upisao niti jedan student, a interesa nije bilo ni za dvopredmetni studij talijanskog i latinskog jezika. Upisi u jesenskom roku startaju nakon što 21. rujna rezultati iz drugog roka državne mature postanu konačni. (M. JERIN)


Podijeli: Facebook Twiter