Na Sveučilištu skup o suvremenoj povijesti

Pulsko sveučilište (Arhiva/M. MIJOŠEK)
Pulsko sveučilište (Arhiva/M. MIJOŠEK)

U organizaciji Odsjeka za povijest i Centra za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma u četvrtak i petak na pulskom će se sveučilištu održati skup "Radionica za suvremenu povijest" na kojem će izlagati diplomanti studija povijesti i donedavni studenti, a sada magistri povijesti, među kojima su mnogi polaznici drugih diplomskih i poslijediplomskih studija na Srednjoeuropskom sveučilištu u Budimpešti i Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Nastupit će Predrag Bosić, Anita Buhin, Valentina Gržinić, Adriano Ivetić, Vedran Leutar, Igor Stanić, Saša Vejzagić, Ivan Vuk i Ivana Žufić, povjesničari iz prva tri naraštaja bolonjskoga studija na pulskom sveučilištu. Njihova izlaganja temelje se na diplomskim radovima koji su branjeni od 2011., a nastajali su pod mentorstvom doc. dr. sc. Igora Dude. Uz mentora, organizacijski odbor čine magistri povijesti Anita Buhin i Igor Stanić.

Prvog dana skupa na programu su izlaganja sudionika, a drugoga dana posjet Nacionalnom parku Brijuni i tamošnjim rezidencijalnim objektima koji su bili mjesto važnih događaja u suvremenoj povijesti. U pripremi je zbornik radova s raznim temama iz hrvatske povijesti 20. stoljeća. Skup se održava uz potporu Odjela za humanističke znanosti. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter