Na Sveučilište J.Dobrile mogu se upisati 1.643 studenta


U ovoj akademskoj godini na Sveučilište Jurja Dobrile u Puli mogu se upisati 1.643 studenta. Najviše mjesta, 1.142, ima na preddiplomskim, integriranim preddiplomskim i diplomskim te preddiplomskim stručnim studijima, dok diplomski studij može upisati 501 student, napominje prof. dr. sc. Nevenka
Tatković, prorektorica za nastavu i studente pulskog Sveučilišta.

Kada je riječ o preddiplomskim studijima, prijave traju do 17. srpnja, a upisi u ljetnom roku provodit će se od 20. (FET), odnosno 21. srpnja, isključivo prema obavijestima na mrežnim stranicama sastavnica Sveučilišta. Upisi u rujanskom roku bit će od 23. rujna. Upisi na prvu godinu diplomskog studija bit će 5. listopada, a na više godine od 1. rujna do 15. listopada.

Najveći je interes za studij informatike, potom poslovne ekonomije, kao i učiteljski
studij. U ovoj akademskoj godini preddplomski studij na pulskom FET-u "Dr. Mijo Mirković" može upisati ukupno 527 studenata, među kojima 310 redovnih, 210 izvanrednih i 7 stranih. Najviše je mjesta, 405, na studiju poslovne ekonomije, u kojem je pet smjerova.

Kvota za studij ekonomije je 51 student, a za interdisciplinarni studij kulture i turizma 71, napominje doc. dr. sc. Ksenija Černe, prodekanica za nastavnu i zdravstveno-istraživačku djelatnost Fakulteta. Prijave za diplomski studij, koji se nadovezuje na preddiplomski, traju do 30. rujna, dok je planirani datum upisa 5. listopad.

Ukupna kvota za diplomski studij su 232 studenta, među kojima je 155 redovnih, 70 izvanrednih i 7 stranih. Školarina za izvanredne studente iznosi 5.000 kuna. Smjer ekonomije može upisati 26 studenata, poslovnu ekonomiju 180, a kulturu i turizam 26.(M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter