Na Svetom Nikoli održava se Forum poslovanja nekretninama

(I. GRGAT)
(I. GRGAT)

U organizaciji Udruženja poslovanja nekretninama Hrvatske gospodarske komore, danas je u hotelu Valamar Isabela na otoku Sveti Nikola u Poreču započeo tradicionalni 27. proljetni forum poslovanja nekretninama kojeg je otvorila direktorica Sektora za trgovinu HGK Ema Culi. Kako je uvodno rečeno, cilj ova dvodnevna foruma je educirati tvrtke, institucije i stručnjake uključene u poslovanje nekretninama te ih informirati o novostima u važećoj zakonskoj regulativi, a riječ je o središnjem događanju industrije poslovanja nekretninama, koje pridonosi razvoju i boljoj poziciji struke na tržištu Republike Hrvatske i u regiji.

Regulacija

Otvarajući forum Culi je istaknula velik značaj Komore u regulaciji posredovanja prometa nekretninama. Spomenula da je stručne ispite za agente posredovanja u prometu nekretnina koje Komora provodi dosad položilo više tisuća osoba i da na hrvatskom tržištu djeluje preko tisuću pravnih i fizičkih osoba – posrednika u prometu nekretninama.

Istaknula da je Udruženje poslovanja nekretninama HGK u svom radu iniciralo donošenje Zakona o posredovanju u prometu nekretnina 2007. godine, međutim kako je u međuvremenu Hrvatska ušla u Europsku zajednicu taj se isti zakon sada mora promijeniti. "Pozdravljamo napore predlagatelja odluka da reguliraju ovo područje. Potrebni su odlučni potezi, u suradnji sa strukom, kako bi ovo tržište funkcioniralo bolje te kako bi gospodarstvenici zadobili veće povjerenje potrošača", istaknula je Culi u svome obraćanju sudionicima foruma, a kojih bilo oko dvjestotinjak. (I. GRGAT)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE


Podijeli: Facebook Twiter