Na Sv. Katarini 90 mladih dizajnera


Već 16 godina Rovinj je domaćin workshopa talijanske škole dizajna iz Padove, koja djeluje u sklopu tamošnjeg Znanstvenog i tehnološkog parka Galileo. Nakon što se 15 godina održavao u hotelu Park, workshop je ove godine preseljen na otok Sv. Katarina, gdje su studenti u tišini i prirodi ovog kultiviranog i uređenog otoka dobili nove inspiracije.

Po prvi put padovanskim studentima pridružili su se kolege s umjetničke akademije iz litvanskog Viliniusa i znanstveno-tehnološkog parka iz poljskog grada Kielce. Na Katarini tako 90 studenata dizajna kreira izgled novih proizvoda poznatih talijanskih brendova Ferplast (proizvodi za kućne ljubimce), MillDue (oprema za kupaonice) i Roncato (putne torbe, koferi). Uz kreativno dizajniranje, koje se odvija u dvorani dvorca Millevski, studenti su osmislili digitalni "SID Rovinj Live", gdje svakodnevno preko društvenih mreža škole iz Padove objavljuju vijesti s workshopa.

Workshop su posjetili zamjenica župana Viviana Benussi i dogradonačelnik Rovinja Marino Budicin koji je podsjetio da su prve godine studenti osmišljavali komunalnu opremu Rovinja. Ova je godina ponovno bila posvećena gradu sv. Eufemije, jer su zahvaljujući novim tehnologijama škola dizajna iz Padove i njen stručnjak Cesare Arroyo već zaboravljeni i prefarbani mural hrvatsko-francuskog umjetnika Bruna Mascarellija replicirali na zid nove sportske dvorane Gimnazije. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter