Na susret u Umag došlo 150 vespaša

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Treci istarski susret vespaša, ljubitelja tog simpaticnog Piaggiovog motocikla, okupio je protekle nedjelje u Umagu 148 vlasnika vespa iz naše i tri susjedne zemlje. Brojni su klubovi vozaca tih omiljenih motornih vozila diljem Europe, pa tako i u Hrvatskoj, što je pokazala revija popularnih dvokotaca u centru grada.

Na prostoru od Nove obale od kafica Tondo do prolaza prema Ulici 1. svibnja sudionici ove smotre svima koji su došli razgledati parkirane vespe omogucili su da pomnije pogledaju kolekciju tih i danas omiljenih prijevoznih sredstava diljem Italije, Slovenije i Hrvatske posebice u (pro)ljetnom razdoblju.

Nakon okupljanja i prijava za sudjelovanje kolona je prošla ulicama Umaga, da bi se potom odvezla u dir prema Savudriji, Bušcini, Farnažinama, Vilaniji, Petroviji te Juricanima, Babicima, Brtonigli i Karigadoru, sve do kampa Park Umag, gdje su imali stanku za rucak. Tijekom vožnje vespaši su stali na nekoliko punktova (Bušcina, Farnažine, Babici), gdje su kušali proizvode domacih gospodarstava i specijalitete konoba.



Svih cetrnaest klubova ljubitelja vespi dobilo je prigodne darove u obliku rukotvorine clanice umaškog vespa kluba Histria Luane Božic koja simbolizira ovo podneblje i neizbježnu vespu.

- U rujnu iduce godine imat cemo još jednu znacajnu smotru - CRO nacionalni susret poklonika i vlasnika vespi, koji isto tako ima medunarodni karakter i na kojemu ce se, prema odredenim saznanjima, pojaviti i do tisucu vespaša iz cijele Europe. Za pokroviteljstvo nad ovom manifestacijom zahvalni smo Gradu i drugim sponzorima, kazao je Srdan Pavlov, predsjednik Histrije, kluba koji je organizirao ovaj susret. (Napisao i snimio Mijat GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter