Na startu na Peškeri očekuju 300 rekreativaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rekreativna Parenzana, koja će petu godinu za redom okupiti bicikliste, hodače i trkače, održat će se u subotu, 29. travnja a startat će u 10 sati u porečkoj uvali Peškera. Ovu manifestaciju, koja se tradicionalno održava u sklopu obilježavanja Dana grada Poreča, predstavili su danas na konferenciji za novinare u ime organizatora direktor Turističke zajednice Nenad Velenik i dogradonačelnica Nadia Štifanić Dobrilović.

Cilj u Baredinama

-Dionica za bicikliste duga je 20, a za one koji se odluče hodati i trčati 10 kilometara. Start je na Peškeri, a na cilju kod jame Baredine rekreativce očekujemo od 12 do 12.30. Ondje će ih dočekati besplatni grah s kobasicama i piće, glazba Baredinesaurusa te obilazak jame i muzeja traktora uz vodiče, najavio je Velenik, naglasivši da je sudjelovanje potpuno besplatno.

Hodači i trkači imaju organizirani povratak autobusima, dok će se biciklisti u 15 sati vratiti trasom Parenzane uz stručnog vodiča. Prošle godine na startu je bilo oko 300 rekreativaca, a ove subote vjeruju da će ih biti i više.

Očekuju Slovence

-Očekuje se da će uz Porečane kao i svake godine sudjelovati i turisti iz Slovenije, Austrije i Italije, kojih trenutno u gradu imamo skoro šest tisuća. S obzirom na prvomajski blagdan, očekujemo da će ih za vikend biti osam tisuća a ostvarit će od 35 do 40 tisuća noćenja. Otvoreno je 30-ak hotela, apartmanskih naselja i kamp Ulika, rekao je Velenik. Cijeli program financira TZ s 40 tisuća kuna.

Dogradonačelnica je napomenula da Grad redovito podržava ovu manifestaciju koja uvijek privuče zaljubljenike u sport i prirodu. Kreće se iz srca grada, ide dijelom nekadašnje trase vlaka Parenzana i završava u Baredinama. S obzirom da trasa nije nimalo zahtjevna, navela je da je pogodna i za djecu. K tome, angažirani su stručni vodiči – kineziolozi Miroslav Vranić i Toni Labinjan, te jedan od osnivača Biciklističkog kluba Poreč Bojan Horvat. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter