Na stadionu Uljanika natjecanja vatrogasaca

(Arhiva)
(Arhiva)

Na konferenciji za novinare Vatrogasne zajednice Istarske županije u ponedjeljak najavljeno je 12. Državno natjecanje vatrogasne mladeži koje će se održati 24. rujna, te 7. Državno natjecanje vatrogasaca RH 1. listopada, kojima će domaćin biti upravo Istarska županija i grad Pula. Natjecanja će se održavati na stadionu SRC-a Uljanik. O natjecanjima su govorili županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac, pomoćnik županijskog zapovjednika VZIŽ Božidar Mezulić, Fabio Dusman ispred DVD Žminj, Klaudio Karlović ispred JVP Pula i Valter Drandić, predsjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije.

Šest ekipa iz Istre

Kako je istaknuo zapovjednik Kozlevac, ove će subote nastupiti 130 ekipa s 1.500 učesnika iz Hrvatske te Češke, Slovenije i Mađarske koji će sudjelovati izvan konkurencije. Iz Istarske županije, na ovom će natjecanju nastupiti šest ekipa s ukupno 72 učesnika. U petak će se od 12 sati održavati službeni trening, a u subotu natjecanje započinje od 7 i traje do 14 sati. Sastojat će se od brzinske vježbe s vatrogasnim aparatima i opremom te trčanju štafete s preprekama.

U svečanom dijelu natjecanja bit će održan i mimohod svih sudionika na stadionu, proglašenje rezultata i svečano zatvaranje od 16 do 18 sati.

Potom će se slijedeće subote 1. listopada, održati 7. Državno natjecanje vatrogasaca Republike Hrvatske na kojemu će sudjelovati 270 ekipa s 3.000 sudionika te, izvan konkurencije, ekipe iz Austrije, Slovenije i Italije. Iz Istarske županije će sudjelovati 14 ekipa sa 154 sudionika.

Mimohod sudionika

I ovo će se natjecanje održati na stadionu SRC-a Uljanik, a manifestacija traje od 7 do 15 sati. Službeni trening će se također održati dan ranije od 12 sati. Natjecanje će se sastojati od brzinskih vježbi s motornom vatrogasnom štrcaljkom i opremom te trčanju štafete s preprekama.

Prvoplasirane ekipe će se moći natjecati na Vatrogasnoj olimpijadi CTIF-a u Austriji. Kao i kod prvog natjecanja i ovdje će uslijediti svečani dio - mimohod svih sudionika na stadionu, proglašenje rezultata i svečano zatvaranje od 16 do 18 sati.

Kako je poručio Kozlevac, u organizaciji dvaju natjecanja sudjeluje stotinjak vatrogasaca.

- Izuzetno nam je drago da smo domaćini ovih natjecanja koja su i priznanja za naš uspješan rad, rekao je Drandić i pozvao građane da poprate ova atraktivna natjecanja vatrogasaca koja je moguće u slučaju vatrogasne mladeži pratiti svake dvije, a u slučaju odraslih natjecateljskih ekipa svake četiri godine. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter