Na Sredozemnom moru spašeno 1725 migranata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Spasilačke službe su u četvrtak na sigurno dovele 1725 migranata koji su se nalazili u brodovima na Sredozemnom moru, objavila je talijanska obalna straža u vrijeme u kojem raste broj dolazaka migranata na južne europske obale.

U spašavanje je bilo uključeno šesnaest odvojenih misija, uključujući talijansku obalnu stražu i mornaricu, akciju Europske unije protiv krijumčarenja ljudi, dvije humanitarne organizacije i dva trgovačka broda, objavila je obalna straža.

Nije objavljeno odakle su krenuli migranti koji su putovali u 14 gumenih i dva drvena broda. Većina onih koji stižu u Italiju su iz subsaharske Afrike.

Nastavak bezvlađa u Libiji i mirnije more ovog su tjedna pridonijeli rastu broja ljudi koji se odlučuje za riskantan put od sjeverne Afrike do juga Europe.

Italija je postala glavna ruta dolaska migranata u Europu nakon što je EU u ožujku s Turskom dogovorila zaustavljanje migranata.

Od početka ove godine u Italiju je stiglo oko 105 tisuća ljudi, objavila je Međunarodna organizacija za migraciju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter