Na SP-u u taekwondou 10 hrvatskih predstavnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Meksiku je počelo svjetsko prvenstvo u taekwondou na kojem nastupa više od tisuću natjecatelja, među kojima i deset hrvatskih predstavnika.

Prvog dana nastupili su Mateja Kunović u kategoriji do 46 kg koja je ostala korak do medalje nakon što je izgubila u četvrtfinalu, te Stipe Jarloni do 58 kg koji je ispao u osmini finala. Mateja je u prvom kolu pobijedila Vincente Sidney iz Hondurasa 7:4. U drugom kolu je bila bolja od Meksikanke Itzel Manjarrez 6:0, no u četvrtfinalnoj borbi za medalju je izgubila od iskusnije Ruskinje Anastasije Valujeve na zlatni bod nakon izjednačenog rezultata 7:7 na kraju treće runde. Ruskinja je kasnije osvojila srebro.

Stipe Jarloni je u prvom kolu porazio Švicarca Ahmanda Mehdia zlatnim bodom nakon izjednačenog rezultata 8:8. U drugom kolu uvjerljivo je pobijedio Armenca Damvelyana Haykaza 11:3, međutim u osmini finala je izgubio od predstavnik Kineskog Tajpeha Huang Cheng Ching 2:6. Zlatnu medalju u kategoriji do 46 kilograma osvojila je Koreanka So Hui Kim, Ruskinja Valujeva je bila druga, dok su bronce osvojili Kineskinja Ren Dandan i Tunižanka Fadia Farhani.

Prvo mjesto u kategoriji do 58 kg također je otišlo u Koreju, a slavio je Cha Tae Moon. Iranac Hadi Mostean Loron je bio drugi, dok su bronce osvojili Meksikanac Damian Villa i Brazilac Guilherme Alves. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter