Na skijanje krece 10.000 Istrana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu pocinje, medu ljubiteljima skijanja, takozvani bijeli tjedan. Iako se u mnogim turistickim agencijama diljem Istre žale s malim brojem odlazaka na snijeg, neke Istrane, cini se, kriza ipak nece ostaviti kod kuce.

Prema procjenama Hrvatske udruge putnickih agencija na skijanje iz Istre odlazi oko 10 tisuca ljudi. To nam je potvrdio predsjednik UHPA-e Boris Žgomba. Po njegovim rijecima ovog ce sijecnja na skijanje otici nešto manji broj skijaša u odnosu na prošlogodišnji sijecanj kada ih je na skijanje u sijecnju iz Istre otišlo oko 12 tisuca. Floris Milohanovic iz jedne pulske putnicke agencije kaže da na snijeg ovog sijecnja odlazi oko 30 posto manje skijaša nego lani.

Najviše Istrana medutim na skijanje odlazi u privatnom aranžmanu i to u apartmane koji su jeftiniji od hotelskog smještaja. Odredišta su raznolika uglavnom na Dolomitima: Civetta, Marmolada, Canazei, Alta Badia, Val Gardena, Sexten, Cortina d'Ampezzo, Passo Tonale, Livigno.

U Policijskoj upravi istarskoj kažu da se, pouceni iskustvom iz prijašnjih godina, u subotu mogu ocekivati gužve na izlasku iz zemlje, no to nece u velikoj mjeri usporiti medugranicni promet. Ako bude bilo potrebe, granicna policija ce otvoriti dodatni kolnicki trak na izlasku iz RH, kažu u Operativno komunikacijskom centru PU istarske.


Podijeli: Facebook Twiter