Na sjevernom Jadranu moguca olujna bura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Temperatura zraka u središnjim predjelima pala je za oko 15 stupnjeva u odnosu na jucerašnji dan, a do kraja dana zahladnjenje se ocekuje i u ostalim predjelima Hrvatske, tako da navecer i tijekom noci u najvišim predjelima Gorskoga kotara i Like može biti i snijega, doznaje se u Državnome hidrometeorološkom zavodu (DHMZ).

Preko naših krajeva premješta se ciklona s pripadajucim frontalnim sustavom i vec je tijekom prijepodneva donijela mjestimicnu kišu u središnjim predjelima i na sjevernom Jadranu, a popodne i u Gorskom kotaru i Lici.

Do kraja dana kiše, pljuskova i grmljavine bit ce i u istocnoj Hrvatskoj te u Dalmaciji gdje su osobito tijekom noci moguce i obilnije oborine.

U unutrašnjosti puše umjeren do jak sjeverni i sjeveroistocni vjetar, a na sjevernom Jadranu zapuhala je bura koja ce do kraja dana mjestimice biti i olujna, isticu u DHMZ-u.

Najavljuju da se od utorka ocekuje uglavnom suho, vecinom suncano vrijeme, a bura i tramontana na Jadranu postupno ce tijekom utorka oslabjeti. Od sredine tjedna, iz dana u dan, ocekuje se sve toplije vrijeme, najavljuju u DHMZ-u.


Podijeli: Facebook Twiter