Na sjevernoj strani Rojca nice novo parkiralište

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovog tjedna na "zaboravljenoj" sjevernoj strani Rojca zapoceli su radovi na izgradnji novog parkirnog prostora kojim ce se urediti novih 87 parkirnih mjesta u Puli. Investiciju, koja ukljucuje i izgradnju oborinske odvodnje i javne rasvjete, vrijednu 770 tisuca kuna (s PDV-om) izvode djelatnici pulske tvrtke Cesta, a rok izvedbe je 60 radnih dana, odnosno, do kraja kolovoza.

- Gradska je uprava putem e-konzultacije komunicirala sa žiteljima Monte Zara koji su istaknuli da im je promet u mirovanju najveci problem. Donedavno su ovdje ulice i nogostupi bili krcati vozilima što je otežavalo hodanje majkama i djeci. Vec uredenjem platoa ispred Rojca ucinili smo velik iskorak, a uredenjem ove površine dodatno proširujemo parkirni prostor. Odavde ima šest-sedam minuta hoda do tržnice i vjerujem da ce mnogima pozicija biti prihvatljiva, rekao je na predstavljanju radova gradonacelnik Boris Miletic.

Po izgradnji sjevernog parkirališta Rojca ukupno ce oko bivše vojarne biti 434 parkirna mjesta. Kao i parkirna mjesta na platou Rojca i ova površina po okoncanju radova nece biti pod naplatom. Barem za sada.

- U izradi je odluka o uredenju prometa u mirovanju u gradu. Medutim, treba imati na umu da ce naplata parkiranja uvelike ovisiti o radovima na komunalnoj infrastrukturi u gradu, prvenstveno tu mislim na izgradnju kanalizacije. Za vrijeme tih radova sasvim sigurno ce se drugacije vrjednovati neke lokacije. Za sada ova površina nece biti pod naplatom, tvrdi Damir Prhat, procelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu.


Podijeli: Facebook Twiter