Na sjednici barbanskog vijeća podijeljena priznanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Općina Barban danas slavi zaštitnika svoje župe svetog Nikolu i Dan općine. Tom prigodom u dvorani tamošnje osnovne škole održana je svečana sjednica Općinskog vijeća gdje je načelnik Denis Kontošić prisutne izvijestio što je na Barbanštini učinjeno u zadnjih godinu dana. Ujedno, tom su prigodom podijeljena općinska priznanja.

Njih je zaslužilo barbansko poduzeće Barbancommerce koje je u protekle dvije godine uložilo poseban napor da se izgradi poslovna zgrada za skladištenje i pakiranje proizvoda za deratizaciju, dezinfekciju i dezinsekciju u Poduzetničkoj zoni Barban.

- Valjalo je imati dovoljno hrabrosti i odlučnosti za izgradnju u Poduzetničkoj zoni Barban te stoga treba odati priznanje tvrtki Barbancommerce za poduzetnički pothvat i iskorak u teškim vremenima za poduzetništvo i gospodarske projekte. Tvrtka koja se uspjela održati čitavo vrijeme gospodarske krize na tržištu, što svakako doprinosi razvoju barbanskog gospodarstva i razvoju općine Barban, obrazloženo je prigodom dodjele priznanja.

Nagradu je dobila i dugogodišnja učiteljica hrvatskog jezika Katica Špada  koja ima 35 godina radnog staža, a od toga 18 godina u barbanskoj Osnovnoj školi Jure Filipovića. Mentorica je mladim pjesnicima i literatima, posebno njegujući pjesnički izričaj na barbanskoj čakavštini. U obrazloženju nagrade stoji da Špada svojim predanim radom i nesebičnim ulaganjem u učenike doprinosi očuvanju i njegovanju kulturne baštine i materinske riječi u bližoj i široj okolici.

Priznanje za dugogodišnji rad i brigu o pacijentima dobila je i Silvana Brgić, medicinska sestra u ambulanti primarne medicinske zaštite u Barbanu.

- Radeći svoj posao nesebično pomaže svim pacijentima i daje sve svoje ljudske i stručne kvalitete pritom ne štedeći sebe za pomoć drugima, navedeno je prilikom dodjele.

Svojom društvenom aktivnošću u Mjesnoj zajednici Barban i Sutivanac, Općini Barban i bivšoj velikoj Općini Pula kao i cijeloj Istri općinsko priznanje zaslužio je i Lucijan Benković iz Barbana, inače član udruge Sindikata umirovljenika Hrvatske, osnivač SUH-ovog ogranka Barban. U pedeset godina živeći u Barbanu, svojom društvenom aktivnošću Benković je dao značajan doprinos razvoju i unapređenju društvenih odnosa, gospodarstva, obrazovanja, znanosti i kulture, sporta, zdravstva, socijalne skrbi, zaštite od požara i vatrogastva te komunalne izgradnje značajne za Barban,  Pulu i cijelu Istru. (Napisala i snimila B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter