Na sisačko područje stigao novi vodeni val

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stanovnici sisačke Posavine još jednu noć neće mirno spavati, jer je na sisačko područje navečer stigao visoki vodeni val.

To potvrđuje dosad najviši vodostaj Save u obližnjem Crncu, koji je večeras dosegnuo rekordna 754 centimetra. Ohrabruje da je Sava u uzvodnom Dubrovčaku nakon višesatne stagnacije počela lagano opadati.

Visoki vodeni val Kupe očekuje se tijekom sutrašnjeg dana, pa stručnjaci Hrvatskih voda vjeruju da će ga Sava moći prihvatiti bez prelijevanja vode preko nasipa. Svih 50.000 vreća s pijeskom, koje su stigle tijekom današnjeg dana, ugrađeno je u zečje nasipe na najugroženijim mjestima.

U Sisku su obavljene sve pripreme za moguću evakuaciju i prihvat stanovnika s ugroženog područja. Autobusi čekaju spremni, a aktivisti Crvenog križa opremili su dvoranu sisačke Osnovne škole 22. lipnja ležajevima i nužnim potrepštinama te organizirali dežurstva.

Sisački gradonačelnik Dinko Pintarić je izjavio da vjeruje da ipak neće biti potrebe za evakuacijom, ali ako zatreba, ugroženi će se stanovnici brzo i kvalitetno zbrinuti. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter