Na Silvestrovo gužve i zabrane u prometu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iz PU istarske najavljuju da se za petak, na Silvestrovo, izmedu 10 i 13 sati ocekuje pojacan promet na svim cestama, posebice na gradskim prometnicama i oko velikih trgovackih centara u Istri. Pojacan promet ocekuje se i na granicnim prijelazima, na ulazu i izlazu iz Hrvatske, i to posebice na granicnim prijelazima Kaštel i Plovanija.

Gužva se na tim prijelazima ocekuje i 2. sijecnja u jutarnjim satima te 9. sijecnja u poslijepodnevnim satima zbog kolektivnih zimskih odmora.

Policija upozorava da je u takvim uvjetima važno voziti oprezno, a vožnju prilagoditi uvjetima i stanju kolnika, vremenskim prilikama i gustoci prometa. Osobito je važno, kažu iz PU istarske, pridržavati se prometnih propisa, izbjegavati rizicnu vožnju i obratiti pažnju na najranjivije sudionike u prometu, odnosno pješake.

- Upozoravaju se vozaci da izbjegavaju konzumaciju alkohola ako namjeravaju upravljati motornim vozilima. Alkohol je jedan od vodecih uzroka prometnih nesreca s najtežim posljedicama, a poznato je da negativno utjece na organizam i vozacke sposobnosti, isticu u PU istarskoj.

U petak, 31. prosinca, zabranjeno je prometovanje teretnim vozilima najvece dopuštene mase iznad 7,5 tona, i to od 15 do 23 sata, te u nedjelju 2. sijecnja od 12 do 23 sata. Zabrane ce biti aktualne i uoci blagdana Sveta tri kralja, odnosno u srijedu 5. sijecnja od 15 do 23 sata i u cetvrtak 6. sijecnja od 14 do 23 sata.


Podijeli: Facebook Twiter