Na šestoj Obiteljskoj olimpijadi rekordnih 38 obitelji

Ana Pernić i Silvana Pavletić najavile Obiteljsku olimpijadu (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Ana Pernić i Silvana Pavletić najavile Obiteljsku olimpijadu (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Na 6. Obiteljsku olimpijadu prijavljen je rekordni broj od 38 buzetskih obitelji, ukupno oko 150 sudionika. - Tome treba pribrojati još i 30 volontera koji će se pobrinuti da i ovogodišnje izdanje, kao i sva prethodna, protekne u dobrom raspoloženju i fair playu, najavila je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Silvana Pavletić, predsjednica buzetskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova. Olimpijada će se održati sutra u 17 sati na Nogometnom igralištu u Buzetu, u slučaju lošeg vremena u Sportskoj dvorani.

Sudionici će se natjecati u devet igara, svaka obitelj po tri, sukladno uzrastu djece. Natječu se obitelji djece uzrasta od 4 godine pa do 4. razreda osnovne škole. Tri prvoplasirane obitelji u svakoj igri dobiti će medalje s logom Obiteljske olimpijade. Sve prijavljene obitelji očekuje nagradni izlet.

Olimpijada se organizira u povodu Međunarodnog dana obitelji. Organizator je Grad Buzet - Povjerenstvo za ravnopravnost spolova. Cilj je okupiti buzetske obitelji i Međunarodni dan obitelji provesti u međusobnom druženju, zajedničkim sudjelovanjem roditelja i djece u igrama pri čemu se osnažuje uloga obitelji u suvremenom društvu.

Suorganizatori olimpijade su Dječji vrtić "Grdelin", Društvo Naša djeca, Osnovna škola "Vazmoslav Gržalja", Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda", Srednja škola, Turistička zajednica, Udruga Mali veliki mikrofon i Zajednica sportskih udruga Grada Buzeta.

Obiteljska olimpijada je 2011. godine nagrađena poveljom Naj akcija Saveza društava Naša djeca Hrvatske. Jedna je od mnogobrojnih sportskih manifestacija zahvaljujući kojoj se Buzet nedavno kandidirao za titulu European Town od Sport.

- Obiteljska olimpijada ima plemeniti cilj, okuplja obitelj, sve njene članove i nudi im zabavno druženje uz natjecanje odnosno navijanje, razvijajući pri tom temeljne vrijednosti podrške, suradnje, povjerenja, zajedništva... Okuplja obitelj u zajedničkoj aktivnosti, što je danas na žalost mnogima postao luksuz. Osim toga Obiteljska olimpijada primjer je odlične suradnje velikog broja ustanova i udruga s zajedničkim ciljem da svojim sugrađanima prirede vrlo atraktivnu i sadržajnu manifestaciju, po mjeri Buzeta- grada prijatelja djece, izjavila je dogradonačelnica Ana Pernić. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter