Na Šerbedžijin studij glume prošlo 11 kandidata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na web-stranicama studija Gluma, mediji, kultura, što ga je osmislio i pokrenuo glumac Rade Šerbedžija, objavljeni su rezultati prijemnog ispita za upis prve generacije studenata. Prijemni ispit prošlo je 11 kandidata, a to su: Jelena Graovac, Martina Biljan, Valentina Loncaric, Nina Sabo, Denis Kirincic, Dina Dehni Sow, Andrea Labik, Zoran Josic, Marija Selak, Marina Štanger i Jelena Mesar.

Na prijemni se prijavilo 26 osoba, od kojih neki s nepotpunom prijavom, a prijemnom ispitu pristupilo je 14 kandidata i kandidatkinja iz cijele Hrvatske.

Prijemni se sastojao od dva kruga testova tijekom kojih su kandidati pisali esej na odabranu temu, izveli monolog, napravili grupnu vježbu u prostoru i razgovarali s povjerenstvom, koje je procjenjivalo i radove kandidata pristigle kao prilog prijavama (fotografije, videoradove, kratke filmove, dokumentaciju izložbi i performansa, kao i scenarije i novele).

Semestar poslijediplomskog specijalistickog studija Gluma, mediji, kultura koštat ce 20 tisuca kuna, a studentima ce biti dostupan odredeni broj stipendija, dok postoji i mogucnost povoljnih studentskih kredita. Studij je, podsjetimo, osnovao prošle godine Senat Sveucilišta u Rijeci kao dvogodišnji program namijenjen strucnom usavršavanju u podrucju glume, medija i kulture.

Studij traje cetiri semestra, a prijaviti se mogu svi zainteresirani, uz preduvjet završenog diplomskog studija. Program je zamišljen tako da se ispreplicu teorija i praksa kroz kolegije kao što su Glas, Gluma, Dramaturgija izvedbe, Kako citati dramski tekst, Obilježja kulturnog sustava, Glumac kao glazbenik, Filozofija umjetnosti, Glumac i koreografija, Postdramsko kazalište...

Kao neki od predavaca najavljeni su Nigel Osborne, Staša Zurovac, Nikola Petkovic, Snježana Prijic-Samaržija, Robin Carr, Deborah Kinghorn, Elvio Baccarini, Karpo Godina..., a do sada su svoj dolazak kao gosti najavili Amanda Plummer, Vanessa Redgrave, Liam Neeson i Peter Medak. Nastava pocinje 17. listopada ove godine. (K. CUCULIC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter