Na Seasplashu Sherwood, Zion Train, Twilight Circus

S plakata za 11. Seasplash
S plakata za 11. Seasplash

Najavljeni su neki od izvođača na 11. Seasplash festivalu koji će se od 18. do 22. srpnja održati u štinjanskoj tvrđavi Punta Christo. U goste tako stižu legendarni producent svjetskog glasa Adrian Sherwood, pioniri britanskog dub roots reggae zvuka Zion Train, poznati predstavnici britanske reggae dub scene Ital Horns meets Bush chemists, nizozemski dub glazbenik i producent Twilight Circus, kultni punk/reggae/ska/dub bend Inner Terrestrials. Tu je i jedan od najpoznatijih svjetskih reggae dub soundsystema Channel One, popularni srpski hip hoperi Prti Bee Gee i talijanski Warrior Charge Soundsystem. To još nije sve jer su za ovogodišnje izdanje najavljeni Antenat, Digitron Sound System, Radio Aktiv, Egoless i Ital Jam, a Seasplash će i ove godine okupiti najbolje sastave i glazbenike hrvatske reggae, dub, rock, ska, dubstep, hip hop, world music i elektronske glazbene scene.

Nezavisni Seasplash festival jedan je od najdugovječnijih hrvatskih festivala i zasigurno jedno od najopuštenijih glazbenih i lifestyle događanja u regiji. Kao i svake godine Seasplash festival i ove donosi novitete u sadržajima poput nove festivalske pozornice nazvane Clashsplash. Ona je nastala kao posljedica spajanja programa dosadašnjih Soundsplash i Dubsplash pozornica kroz "sound clash", dva međusobno suprostavljena sound systema. Cilj preuzimanja ovog još jednog fenomena nasljeđa jamajkanske tradicije je potenciranje pozitivnih vibracija usmjerenih prema glazbi i plesu udruženim snagama. U ovom slučaju domaće će predstavljati starosjedioci Digitron Sound System, a inozemne gosti iz Italije, Warrior Charge Sound System.

Festivalske early bird ulaznice za 11. Seasplash za područje Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore mogu se kupiti po cijeni od 250 kuna do 1. travnja, kada će se cijena povisiti na 280 kuna. Festivalske ulaznice uključuju besplatno kampiranje unutar festivalske lokacije uz vlastitu kamping opremu. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter