Na sceni 22 glumca i tri psa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijera "Salome", predstave u režiji Damira Zlatara Freya, nastale prema motivima drame Oscara Wildea u adaptaciji Željke Udovicic i Freya, a koja ce se prikazati u subotu, 27. veljace, u 20 sati na velikoj sceni Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula, najavljena je u cetvrtak na presici u INK-u.

"Rijec je o iznimno velikom projektu, na sceni su 22 glumca i tri psa, a cjelokupni ansambl obuhvaca pedesetak ljudi, koji su naporno vježbali da bi ova predstava ispala na najbolji moguci nacin", rekla je Gordana Jeromela Kaic, ravnateljica INK-a.

"Teško je prije predstave bilo što reci. Mislim da sam sve ono što sam imao reci stavio u predstavu, koja je nastala iznimno velikim spletom energije i entuzijazma. Za redatelja je ustvari taj trenutak i najtužniji jer se rastaje od ekipe s kojom je intenzivno živio i proživljavao trenutke entuzijazma i nastajanja predstave.



No, moram reci da je ansambl bio sjajan, i svatko je dao svoj veliki doprinos realizaciji 'Salome'. To je predstava u stotinu jezika, a pokazuje i plesno umijece iz raznih plesnih škola", kazao je Zlatar Frey.

U naslovnoj ulozi je Helena Minic, vladar Herod je Marinko Leš, Leonora Surian je Herodijada, a Ivan Krstitelj Rade Radolovic. U ulozi šefa policije pojavljuje se Dalibor Brkic, Pjevacica je Lana Gojak, Luna Marko Kalc, a gosti su Ana Romano, Gordana Šimic, Irena Mikec, Ivana Kalc, David Belas i Frane Meden.

Glavna sobarica je Elda Kosanovic Radovik, a ostale sobarice su Iva Kevra i Eni ?ordevic. Glavni batler je Ivan Blagajcevic, poslužitelje glume Zrinko Grgic i Simon Corazza, agente Zrinko Grgic i Simon Corazza. Agenti s psima su Franko Kliman, Oliver Filipovic i Petar Jozic, a tu su i psi tragaci Dibo, Gringo i Kia. Frey, osim režije, potpisuje i koreografiju te kostimografiju uz Matiju Vuicu, a skladatelj je Darko Hajsek.

Repriza je 28. veljace te prva tri dana u ožujku. Objavljena je i knjižica predstave u izdanju biblioteke INK-a, a urednik knjižice koja sadrži cjeloviti tekst predstave je Miodrag Kalcic Kina.


Podijeli: Facebook Twiter