Na samanju novi raspored štandera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sajam u Vodnjanu vec ce od subote osvanuti s novim rasporedom štandova, o cemu nisu obaviješteni svi njihovi zakupci pa se tamo ocekuje poprilican metež, upozorila nas je nekolicina zakupaca.

Zakupnici koji su dosad koristili površinu s vanjske strane ograde, uz prometnicu, premjestit ce se s unutarnje strane ograde, a oni koji su bili u prvom redu, najbliži ulazu, premještaju se u posljednji, neatraktivni red gdje se inace prodaju domace životinje te ce time biti zakinuti, navode oni. Iz prvog reda trebalo bi biti premješteno tridesetak štandova s odjecom i drugim proizvodima, cime ce njihovi korisnici biti ošteceni nauštrb onih koji su dosad bili uz cestu.

- U Gradu Vodnjanu su nam rekli da se javimo izmedu 28. veljace i 4. ožujka, što je samo dan prije sajma, radi dogovora. No kad smo 28. veljace otišli tamo, dogovora nije bilo nego su nam samo rekli što ce uciniti. Sve dobro se uništava zbog dvadesetak štandova koji su na ulici, kažu zakupci.

Dostavili su nam obavijest koju je Grad slao korisnicima sajamskog prostora gdje se navodi da reorganizacija sajma pocinje u ožujku. Buduci da se sajam održava svake prve subote u mjesecu, to je vec 5. ožujka pa je petak ujedno krajnji rok za potpisivanje šestomjesecnog ugovora za ovu godinu. No, buduci da je dopis iz Grada poslan zakupcima tek pocetkom veljace, kad je mnogo njih izlagalo u Dubrovniku i u drugim dijelovima Hrvatske, mnogi nisu ni dobili obavijest pa se korisnici boje svada koje bi mogle nastati pri postavljanju štandova u ranim jutarnji satima jer se sajam otvara u 7 sati.

U Gradu su im pak rekli da ce to riješiti policija, navode zakupci, a osim mogucih sukoba, boje se i da ce ostati bez planiranog prometa. U Gradu objašnjavaju da se na sajmu radi reorganizacija prema kojoj ce korisnici biti podijeljeni po zonama ovisno o proizvodima koje prodaju, a precizniji odgovor dobit cemo danas.


Podijeli: Facebook Twiter