Na rotoru kod City Mall-a planiran i četvrti krak

Četvrti izlaz iz rotora za sada ne vodi nigdje (D. Me.)
Četvrti izlaz iz rotora za sada ne vodi nigdje (D. Me.)

Nedavno je podno Kaštanjera u Puli uz obilaznicu otvoren novi trgovački centar Pula City Mall za čije je potrebe u Santorijevoj ulici/Ulici Rimske centurijacije izgrađen omanji kružni tok. Kako je primjetno na samom rotoru, koji je olakšao uključivanje u promet pri izlasku i ulasku iz trgovačkog centra, iako su trenutno u funkciji tri prometna kraka, ostavljena je mogućnost da se realizira i četvrti prometni krak s nastavkom prometnice prema Gregovici.

Stoga nas je zanimalo da li Grad Pula namjerava izgraditi ikakvu prometnicu koja bi vodila prema Gregovici s tog "četvrtog kraka" rotora, te, ako je u planu, kada bi se takav projekt mogao realizirati. No, prema odgovoru kojeg smo dobili od nadležnih iz Grada, za sada ništa od nove prometnice, već je Grad "samo" planirao unaprijed ukoliko se pojavi eventualni investitor na području ispod Gregovice.

"Prilikom izgradnje kružnog raskrižja u Ulici Rimske centurijacije ostavljen je četvrti krak kako bi se ubuduće toj zoni (UPU Istočna poslovna zona), po namjeni mješovita i trgovačko uslužna namjena, ostavila mogućnost pristupa bez dodatnih radova i kopanja u tom dijelu ulice, odnosno bez dodatnih intervencija na novoizgrađenom kružnom raskrižju. Na taj način unaprijed smo osigurali preduvjete razvoja navedene zone, a sam razvoj ovisit će o iskazanom interesu investitora. Grad Pula, kao i uvijek do sada, poduprijet će kvalitetne projekte i zainteresiranim investitorima pružiti podršku", pojašnjavaju iz gradske uprave. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter