Na rolama od Dubrovnika do Pule

Stanko Čačinović, Arsen Lazarić Lazo i Sven Divjak
Stanko Čačinović, Arsen Lazarić Lazo i Sven Divjak

Tri entuzijasta pulskog Koturaljkaškog kluba Pula Inline Arsen Lazarić Lazo, Stanko Čačinović i Sven Divjak u ponedjeljak, 5. svibnja startat će na rolama iz Dubrovnika i zaputiti se u trinaestodnevnu avanturu duž jadranske obale. Cilj ovog podviga nazvanog "Kotačićima po Jadranu" bit će u nedjelju, 18. svibnja, u Puli, a potom će se ovaj odvažni trojac odmah uključiti u 2,5 kilometara dug đir na kotačićima po Puli u sklopu istoimene manifestacije. After party s iznenađenjima uslijedit će potom u "bazi" kluba u Pattinaggiu.

Kako su najavili Lazarić, Čačinović i Divjak, u pratećoj ekipi bit će još tri sudionika, fotograf Safet Omerović Basso te vozač skutera i kombija.

Ukupno će, kažu, preći oko 600 kilometara, a dnevno će u prosjeku odvoziti 60 kilometara. Prvog dana kotačiće će zagrijati na 45,9 kilometara dugoj ruti od Dubrovnika do Zatona Donjeg, u utorak će na putu od Zatona do Ploča prevaliti 54,4 kilometara, a u srijedu od Ploča do Makarske 52,5 kilometara. U četvrtak slijedi trasa duga čak 62,5 kilometara od Makarske do Splita, a u petak od Splita do Primoštena 59,1 kilometar. U subotu će na potezu od Primoštena do Vodica voziti 40,4 kilometara, a u nedjelju od Vodica do Zadra 62,7 kilometara. Isto toliko kilometara preći će vozeći od Zadra do Novalje u ponedjeljak, a u utorak, 13. svibnja neće voziti jer će "skoknuti" do Ljubljane na finalnu tekmu slovenskog prvenstva, s koje se, poručuju - sigurno vraćaju s medaljom.

Nastavljaju odmah u srijedu, trasom Novalja - Rab - Krk, a u četvrtak slijedi 48,2 kilometra duga od Krka do Rijeke, dok će se u petak na rolama spuštati 27,9 kilometara od Rijeke do Mošćeničke Drage. U subotu nastavljaju do Labina kada će prevaliti nešto manje od 30 kilometara, a posljednjeg dana, u nedjelju, u Pulu će se vratiti nakon odvoženih 42,8 kilometara od Labina. Dolazak planiraju oko 9.30 sati ispred Mercatora.

Iznenađenja u sklopu ove atraktivne manifestacije su i utakmice koje će dečki u međuvremenu odigrati sa zadarskim klubom, te spomenuta, finalna slovenskog prvenstva. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter