Na Rojcu zastava protiv diskriminacije

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Dio udruga smještenih u Društvenom centru Rojca u povodu pokušaja da se ponovno u pitanje u Hrvatskoj dovedu dosegnuti standardi ljudskih prava i tolerancije, izradio je i postavio na pročelje zgrade 15-metarsku zastavu duginih boja.

Sam Društveni centar Rojc prepoznatljiv je u Hrvatskoj, ali i u svijetu po velikom broju udruga različitih djelatnosti koje okuplja, tj. suživotu različitosti. Ovom zastavom žele još jednom pokazati da se protive bilo kojoj vrsti diskriminacije i netolerancije. Manjine, kulturnjaci, sportaši, braniteljske udruge, pankeri, studenti, glazbenici, umjetnici, kazalištarci, osobe s invaliditetom, navijači, djeca, mladi, plesači... svi su našli svoje mjesto pod krovom Rojca iako imaju različite stavove i životne stilove.

U Manifest Saveza udruga Rojca utkane su, ističu, osnovne vrijednosti za koje se zalažu: protivljenje bilo kakvom obliku nacionalizma, seksizma, homofobije, rasizma, nasilja i drugih oblika netolerantnog ponašanja, zalaganje za solidarno društvo bez privilegiranih i diskriminiranih, protivljenje bilo kakvoj vrsti totalitarizma i politici koja vodi u totalitarizam. Poručuju: Različitost je bogatstvo! (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter