Na rodendan u posjetu Adrisu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski predsjednik Ivo Josipovic u subotu je, na svoj rodendan, posjetio Adris grupu. Ispred zgrade Tvornice duhana Rovinj u Kanfanaru docekali su ga predsjednik uprave Adrisa Ante Vlahovic sa suradnicima, župan Ivan Jakovcic i gradonacelnik Rovinja Giovanni Sponza.

Nakon razgovora s domacinima i obilaska novih tvornica TDR-a i Istragrafike, gdje se pozdravljao, razgovarao i slikao s radnicima, novinari su ga pitali što je nagnalo da na svoj rodendan posjeti Adris i obilazi njegove tvornice i da li dobio neki dar.

- Kao što vidite, rodendan obilježavam radno. Mogu primiti dar vrijedan do petsto kuna, a nisam ni to dobio. U vremenu ekonomske krize želio sam posjetiti jednu od naših najpropulzivnijih tvrtki Adris grupu, koja se dokazala i na domacem i na inozemnom tržištu, što pokazuje kako hrvatska pamet, znanje i uspješnost mogu biti konkurentni u domovini i izvan nje...Po svemu Adris grupa je tvrtka koju bi svaka država mogla samo poželjeti, istaknuo je.



Novinare je zanimalo što misli o povecanju trošarina na cigarete, koje ugrožavaju ovu proizvodnju. - Vlada ima ambiciju napuniti proracun, a potrošaci cigareta i Adris da to ne bude iz njihovog džepa. Siguran sam da ce se Adris grupa i TDR i dalje biti profitabilni i efikasni kako su to bili do sada, odgovorio je.

Na pitanje da komentira izvješce Svjetske banke, koja je negativno ocijenila predloženi rebalans državnog proracuna, Josipovic je rekao:

- Mislim da je kljuc u povecanju proizvodnje i na toj osnovi punjena proracuna. Zbog toga sam danas i došao u Adris grupu, koja na tome radi... Tek ako otvorimo nove poslove u zemlji i inozemstvu možemo racunati na stabilan proracun i zadovoljavanje javnih potreba.

Na pitanje da li bi mogli realno ocekivati da cemo iduce godine izaci iz krize, Josipovic je rekao da je za to potrebno duže razdoblje. Naglasio je da njegova generacija stalno u nekakvoj vecoj ili manjoj krizi, a za njega je kljucno da ne ostanemo bez socijalne osjetljivosti i da u državi afirmiramo kult rada.

Na pitanje novinara što misli o korištenju vojnih brodova za odlazak na plaže od stane politicara, o cemu izvještavaju mediji, Josipovic je rekao da je jedino odobrio korištenje jednog broda za potrebe kazališta Ulysses, kojim su glumci posjetili Vangu. O tome je sklopljen i poseban ugovor, a on nije pitao tko je sa njima bio na brodu.

Na kraju posjeta Adrisu domacini su poveli predsjednika Josipovica do hotela Monte Mulini i gradilišta novog hotela Lone.


Podijeli: Facebook Twiter