Na rivi je zabranjeno parkiranje?!

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Iako se posljednjih dana, otkako je riva otvorena za dvosmjerni promet, očekivalo da će se i ponovno moći parkirati uzduž prometnice, to se nije dogodilo. Parkiranje na rivi je i dalje zabranjeno, i to od porte Uljanika pa sve do semafora u blizini Titovog parka na što zorno upozoravaju znakovi zabrane parkiranja. Stari režim parkiranja vrijedit će samo na dijelu rive ispred Lučke kapetanije, a na svim ostalim mjestima vozači riskiraju kaznu za nepropisno parkiranje.

- Dio rive na kojem će biti zabranjeno parkiranje bit će pješačka zona, a u pješačkoj zoni parkirano vozilo može odnijeti pauk, rekao je Prhat i dodao da rivom za sada "patroliraju" prometni redari i upozoravaju vozače da su nepropisno parkirani. No, to nije parkiralište pa zapravo i ne mogu ispisivati kazne.

Drugim riječima, do donošenja gradskog zaključka kojim će dio rive (od porte Uljanika do semafora) postati pješačka zona, vlasnici vozila zasad ne moraju strahovati da će im automobil odnijeti pauk ili da će ih kazniti prometni redar, no mogli bi očekivati intervenciju policije koja bi u ovom trenutku, zahvaljujući znaku zabrane parkiranja, mogla intervenirati i kažnjavati redom sva nepropisno parkirana vozila. Na rivi, naime, postoje prometni znakovi zabrane parkiranja, a to je dovoljan razlog da policija ostavi kaznu na vjetrobranskom staklu.

Na upit hoće li eventualno ACI marina moći dozvoliti parkiranje na dijelu obale kojeg je dobila u koncesiju, pročelnik odgovara niječno jer, kaže, riječ je o cjelini koja se kao takva, u cijelosti definira pješačkom zonom, a na kojoj će uskoro biti postavljena i suvremena urbana oprema. Stoga ACI marina na dijelu pomorskog dobra na kojem ima koncesiju ne može organizirati parkiranje za svoje goste. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter