Na ribarskoj fešti više od 500 posjetitelja

Gosti zbog lošeg vremena napuštali kampove (Manuel ANGELINI)
Gosti zbog lošeg vremena napuštali kampove (Manuel ANGELINI)

Veselo je bilo na drugoj ovogodišnjoj ribarskoj fešti u Vrsaru. Ugodna večer privukla je na vrsarsku rivu preko 500 gostiju, među kojima najviše Nijemaca, Slovenaca, Italijana ali i dosta domaćih.

Nastavak je to tradicije koju je Turistička zajednica pred 25 godina organizirala prvi puta, prva u Istri. Ono što se željelo postići a to je i ostvareno, je doživljaj ribarskog mjesta uz autohtone morske delicije, dobru živu muziku i domaći folklor. A na ribarskoj fešti u Vrsaru već 25 godina zabranjeni su meniji od mesa.

Već u poslijepodnevnim satima gosti su zaposjeli brojne stolove postavljene na 200 metara rive a sa brojnih roštilja širio se miris sardela, cipli, orada, brancina, kalamari, ribljih brodeta, pedoća na buzaru, rižota sa morskim plodovima i drugih specijaliteta. Cijelo vrijeme do kasnih sati, goste su zabavljali živom muzikom 2 benda: Tu itamo Band i vrsarski Angels, a folklorna grupa Balun iz Vodnjana goste je oduševila izvedbom brojnih istarskih, dalmatinskih, bunjevačkih i ostalih narodnih plesova iz Hrvatske. Među gostima zatekli smo i vremešni njemački bračni par Siegfried i Barbel Patt koji su u Vrsar doputovali sa većom grupom prijatelja. (S. B.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD NEDJELJE


Podijeli: Facebook Twiter