Na regati sudjelovalo 55 jedriličarki i jedriličara

Svaki dan u pučkoj kuhinji jede preko sto korisnika  (B. PETROVIĆ)
Svaki dan u pučkoj kuhinji jede preko sto korisnika (B. PETROVIĆ)

Proteklog vikenda jedriličarski klub Kvarner bio je domaćin još jednog izdanja Rabačke regate za klase Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial. Na regatu se odazvalo 55 jedriličarki i jedriličara iz Primorsko-goranske županije, Istarske žipanije te Zagreba. U klasi Optimist prijavljeno je - 34, Laser 4.7 - 15 i Laser Radial - 6 natjecatelja.

Nestabilni vremenski uvjeti prvog dana, nisu dopustili održavanje predviđenih jedrenja, flota je pozvana na more međutim uskoro se vjetar potpuno povukao s regatnog polja. Drugog dana održana su četiri plova za sve klase po zapadnjaku jačine od 15 do 21 čvora.

Nagrade su podijeljene s jednim odbacivanjem najlošijeg rezultata. U klasi Radial prvo mjesto osvojio je Antonio Lukšić (JK Opatija) ispred Leona Kalca (JK Kvarner) te Marka Vuksanovića (JK Opatija) na trećem mjestu. U konkurenciji djevojaka najbolja je bila Jana Jelčić (YC Zagreb). U klasi Laser 4.7 prvo mjesto osvojio je Niko Kaštelan (YC Zagreb), drugo mjesto osvojio je Marijan Mavar (YC Croatia Opatija) i treće mjesto Paola Miletić (JK Kvarner) koja je ujedno bila najbolja u konkurenciji djevojčica.

U najbrojnijoj klasi Optimist prvo mjesto osvojio je Roni Bobovnik (YC Zagreb), drugo mjesto Viktor Maletić (JK Maestral) a treće Vito Fili (JK Vega). U konkurenciji djevojčica najbolja je bila Aurora Palko (JK Delfin) ispred Manole Miletić (JK Kvarner) i Ane Petričić (JK Istra Lovran)(SVBG, Italija) na trećem mjestu. U konkurenciji djevojčica do 12 godina Manola Miletić osvojila je prvo mjesto. Jedriličarski klub Kvarner predstavljalo je ukupno 16 jedriličarki i jedriličara, standardni natjecatelji i oni kojima je ovo jedna od prvih regata s većim brojem natjecatelja.

U klasi Laser Radial uz ranije navedene nastupala je Inga Kos koja je zauzela 6. mjesto. U klasi laser 4.7 Viktor Kulić Golja zauzeo je 7. a Anteo Šumberac 10. mjesto. U klasi Optimist Dino Kalac zauzeo je 9., Dorian Čekada 13., Eugen Kulić Golja 14. Antonio Kos 17., Filip Smoković 22. i Allesia Juričić 25. mjesto. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter