Na regati dvadeset posada iz Istre i Primorja

Start prvog plova je u 11 sati u subotu kada će posade krenuti do plominskog zaljeva i Sv. Marine
Start prvog plova je u 11 sati u subotu kada će posade krenuti do plominskog zaljeva i Sv. Marine

Bogat program jedriličarske regate Labinska Republika koja će se održati od petka 13. do  nedjelje 15. svibnja predstavili su u utorak na konferenciji za medije predsjednik JK Kvarner Đulijano Kos, zamjenik labinskog gradonačelnika Zoran Rajković, direktorica TZ Labin Radmila Paliska Kos, predstavnica Valamar Rivijere Karmela Višković te Rafaela Paliska ispred Radio Labina.

- Na regati će snage odmjeriti dvadesetak posada iz Istarske i Primorsko-goranske županije. Najbrojnija je bila regata prije šest godina, na kojoj je bilo čak 40 posada. Regata Labinska republika boduje se za 9. Kup Hrvatskog primorja. Popratni program namijenjen je svim posjetiteljima, a počinje  u petak u večernjim satima u šatoru na novoj rivi, rekao je Đulijano Kos.

Subotnje jutro započinje nastupima najmlađih kroz program Labin Zdravi Grad, kada će nastupiti učenici Osnovne umjetnička škola Matka Brajše Rašana, glazbeno scenski studio Skiribico blu, plesni studio Cool Step i Art Dance, udruge Girotondo, Zumba te IL Movimento.  U isto vrijeme održat će se i radionica mladih slikara polaznika Likovne radionice Labin.

- U sklopu manifestacije „Rabački dan sporta“ na novoj rivi će se održati škola tenisa te nogometna i rukometna utakmica za najmlađe, a na moru ispred rive jedriličari JK Kvarner pokazat će kako se jedri u klasi optimist. Kroz cijeli dan svi zainteresirani posjetitelji moći će se informirati o aktivnostima rabačkih klubova u jedrenju, nogometu, rukometu i tenisu. Start prvog plova 11. regate Labinske republike, na programu je u 11 sati kada će posade krenuti na navigacijsko jedrenje do plominskog zaljeva i Sv. Marine, rekao je Kos.

Zoran Rajković, istaknuo je kakao Grad prati regatu od samih začetaka. Ove godine podržat će je kroz tri segmenta, Zajednicu saveza sporta, FLAG Alba te Labin-Zdravi grad. Sv. Marine.

Direktorica Ureda TZ Labin, Radmila Paliska Kos, izrazila je zadovoljstvo što se upravo u Rapcu održava ovaj sportski festival, koji je prerastao u događaj za koji se zna i van područja Hrvatske.

Posjetitelji će uz regatu, moći uživati u gastronomskim specijalitetima i istarskim vinima, u sklopu prvog Festivala Kvarnerskog škampa koji je na programu subotnje popodne. U gastronomskom dijelu znatno će doprinijeti i hotelska kuća Valamar Rivijera, a u subotu navečer sve prisutne na rabačkoj će rivi zabavljati jedan od najboljih AC/DC cover bendova - Ballbreakers AC/DC Cover Band, čiji koncert povodom svog 20. rođendana, poklanja Radio Labin.

U nedjelju slijede još dva jedrenja i proglašenje pobjednika 11. regate Labinska republika. Sve posjetitelje u nedjelju, trećeg dana regate zabaviti će Gradski orkestar Labin, nastupom u prijepodnevnim satima. (Ivana AHMIČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter