Na redu rekonstrukcija ceste od Buzeta do Roča

 Postavlja se prometna signalizacija
Postavlja se prometna signalizacija

Jesenji investicijski ciklus na buzetskom području predvodi investicija Hrvatskih cesta koje su za izvanredno održavanje oko devet kilometara duge dionice državne ceste od Buzeta do Roča, osigurale oko 38 milijuna kuna, uključujući PDV. Rekonstrukcija je počela ovih dana geodetskim označavanjem gradilišta te pripremnim radovima na signalizaciji, a ubrzo kreću i zemljani radovi, najavio je predstavnik Hrvatskih cesta Davor Bazina.

Investitor su Hrvatske ceste, izvođač radova je zajednica ponuđača, GP Krk i Strabag Zagreb, a rok je 7,5 mjeseci. S obzirom se radi o tranzitnom pravcu, Buzećane najviše zanima hoće li cesta tijekom rekonstrukcije biti zatvorena za promet. Odgovor Bazine na to pitanje je potvrdan.

- Cesta će biti zatvorena za promet za vrijeme hladne reciklaže i asfaltiranja, u veljači ili ožujku u trajanju od dvadesetak radnih dana, rekao je Bazina. Rekonstrukcija ovog tranzitnog pravca većim će se dijelom odvijati pod privremenom prometnom signalizacijom uz naizmjenično puštanje prometa semaforima.

Prilikom rekonstrukcije primijenit će se takozvana tehnologija hladnog recikliranja materijala koja je primijenjena i prije dvije godine prilikom rekonstrukcije dionice Bršćak - Ročko Polje na istoj prometnici. Zbog ove je tehnologije izvođač radova tada također zatvorio cestu za sav promet jer stroj koji reciklira materijal, obrazloženo je, takve je širine da je nemoguće da se promet za vrijeme glavnih radova odvija jednom trakom. (Napisala i snimila G. ČALIĆ ŠVERKO)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter